Casa Verde Plus: Proprietarii de case pot primi subvenții de până la 40.000 lei pentru izolarea termică a acestora cu "materiale organice"

Casa Verde Plus: Proprietarii de case pot primi subvenții de până la 40.000 lei pentru izolarea termică a acestora cu "materiale organice"
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 ian 2017

Persoanele fizice proprietare de case cu cel mult 2 etaje, existente sau aflate în construcție, pot primi de la Fondul pentru Mediu al ministerului de resort subvenții de până la 40.000 de lei pentru izolarea termică a imobilelor pe care le dețin cu materiale de origine organic-naturală, în vederea reducerii consumului de energie și creșterii eficienței energetice a acestora, ghidul de finanțare al Programului de subvenții fiind publicat joi în Monitorul Oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Este vorba despre Programul Casa Verde Plus pentru persoane fizice.

Subvențiile se acordă sub formă de primă de eficiență energetică și constau în decontarea cheltuielilor efectuate de proprietari cu achiziția și montarea de materiale organic-naturale pentru reducerea pierderilor termice ale pereților, planșeelor și acoperișurilor. Materialele de izolație acceptate sunt cânepa, lâna, bumbacul, denimul reciclat, pluta, celuloza din materiale reciclate și "alte materiale de origine organic-naturală similare, agrementate tehnic".

STUDIU România a ajuns pe locul trei în lume după deficitul de angajați calificați, în urma Japoniei și Taiwanului CITEȘTE ȘI STUDIU România a ajuns pe locul trei în lume după deficitul de angajați calificați, în urma Japoniei și Taiwanului

Sunt considerate cheltuieli eligibile pentru decontare cele cu materialele de izolare și finisare specificate mai sus și cu manopera necesară, inclusiv TVA. Serviciile de proiectare, respectiv elaborarea proiectului tehnic, se decontează doar pentru lucrările de izolare termică a locuințelor existente și doar într-un procent de maxim 5% din valoarea totală a investiției de bază.

"Profitul, cheltuielile indirecte și TVA aferentă acestora nu sunt eligibile", se precizează în ghidul de finanțare. De asemenea, nu se acordă finanțare pentru lucrări executate în regie proprie și nici un fel de plăți în avans.

Prima de eficiență energetică este de maxim 40.000 de lei/beneficiar și nu poate depăși cuantumul de 120 lei/mp izolat și finisat.

Pentru casele aflate în fază de construcție, prima se acordă dacă, în urma lucrărilor de izolare, locuințele respective sunt certificate energetic în clasa A, iar în cazul celor existente, dacă lucrările duc la avansul eficienței energetice a clădirii cu cel puțin o clasă față de situația anterioară.

Din această săptămână, un angajat poate fi concediat și prin e-mail CITEȘTE ȘI Din această săptămână, un angajat poate fi concediat și prin e-mail

Solicitanții de finanțare trebuie să aibă toate obligațiile fiscale față de bugetul central de stat și de bugetele locale achitate la zi și să nu fi fost condamnați pentru infracțiuni împotriva mediului prin hotărâri judecătorești definitive. Nu sunt eligibile pentru finanțare locuințele individuale existente sau aflate în construcție cu suprafață utilă mai mică de 50 mp.

De asemenea, imobilele și terenurile aferente acestora nu trebuie să facă obiectul unor litigii aflate în curs de soluționare la instanțele judecătorești, vreunor revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun sau unor proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa verde
casa verde plus
casa verde persoane fizice
izolare termica
eficienta energetica
reducere consum energie
consum energie
factura energie