Chevron reduce masiv investițiile pe termen lung și bugetul pentru explorări, pentru a compensa prețurile scăzute ale petrolului

Chevron reduce masiv investițiile pe termen lung și bugetul pentru explorări, pentru a compensa prețurile scăzute ale petrolului
scris 4 dec 2020

Grupul american Chevron a redus joi cu miliarde de dolari investițiile pe termen lung și bugetul alocat activităților de explorare, chiar și după o restructurare majoră a operațiunilor sale, pentru a compensa prăbușirea prețurilor petrolului și a proteja dividendele, transmite Reuters.

În acest an, marii producători de petrol și-au revizuit în scădere valoarea activelor cu circa 80 de miliarde de dolari, au redus producția și au concediat mii de angajați, pentru economisi bani pe fondul declinului accentuat al cererii de petrol și al veniturilor, scrie News.ro.

Surpriză - O nouă lovitură pe piața de retail: FashionUP, unul dintre cei mai mari retaileri locali online de modă, cu operațiuni în patru țări, intră în insolvență CITEȘTE ȘI Surpriză - O nouă lovitură pe piața de retail: FashionUP, unul dintre cei mai mari retaileri locali online de modă, cu operațiuni în patru țări, intră în insolvență

Chevron a anunțat că se așteaptă la un buget pentru investiții și activități de explorare de 14-16 miliarde de dolari pe an, până în 2025, cu mult sub nivelul anticipat anterior, de până la 22 de miliarde de dolari.

Decizia de a reduce cheltuielile pentru noi proiecte petroliere est un semn că Chevron se așteaptă ca prețurile energiei să rămână scăzute timp de ani de zile.

Reducerile vor avea loc chiar dacă a adăugat proiecte uriașe în Statele Unite, Orientul Mijlociu și Africa, cumpărate de Chevron în cadrul preluării Noble Energy, pentru 4,1 miliarde de dolari.

În pofida reducerii bugetului, compania a anunțat că începând din 2022 probabil va crește investițiile în bazinul Permian și Golful Mexic, în urma scăderii capitalului necesat unui proiect din Kazahstan.

Spre deosebire de Chevron, compania concurentă Exxon Mobil a anunțat luni că până în 2024 va mări cheltuielile peste nivelul din acest an, de 23 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
chevron
petrol
dividende