Ciucă: Rectificarea nu e finalizată pentru că nu am primit toate facturile compensate la energie pe aprilie. Vor fi bani pentru pentru investițiile oprite din cauza prețurilor

Ciucă: Rectificarea nu e finalizată pentru că nu am primit toate facturile compensate la energie pe aprilie. Vor fi bani pentru pentru investițiile oprite din cauza prețurilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2022

Prima rectificare bugetară din acest an va fi una pozitivă, cu fonduri alocate pentru reluarea contractelor de investiții oprite temporar ca urmare a creșterii prețurilor la materialele de construcții, respectiv cu fonduri pentru cofinanțare, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. Acesta a precizat însă că abia săptămâna viitoare proiectul de rectificare va putea fi făcut public, fiind întârziat de faptul că furnizorii din energie nu au transmis toate facturile compensate, pentru ca Guvernul să poate calcula impactul acestora la buget. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rectificarea este una pozitivă. (...) Sunt aspecte care țin, așa cum au solicitat și o parte din reprezentanții autorităților locale, de continuarea programelor deja aflate în derulare, care au fost momentam oprite datorită acestei creșteri de prețuri la materialele de construcție și neexistența fondurilor de confinanțare – este aspect care a fost luat în calcul la revizuire la nivelul Ministerului Finanțelor, a afirmat Ciucă.

ANUNȚ Începe reducerea consumului de gaze CITEȘTE ȘI ANUNȚ Începe reducerea consumului de gaze

Premierul a adăugat că încă sunt așteptate toate facturile compensate la energie pentru luna aprilie, pentru a putea fi încheiat proiectul de rectificare, care ar trebui făcut public săptămâna viitoare: ”În momentul în care vom avea toate datele legate de cee ce trebuie să facem în continuare pe partea de compensare a prețurilor la enregie, după ce avem luna închisă, luna aprilie, pentru că nu am putut să finaliza toate aceste demersuri ale rectificării, pentru că dorim să vedem cât ne costă compensarea pe luna aprilie, furnizorii nereușind să ne furnizeze până în acest moment facturile să putem să închidem o lună complet”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciuca
rectificare
buget
facturi
energie
compensare
investitie