Comisarul european pentru Economie: UE este pregătită să reziste unei întreruperi totale a livrărilor de gaz rusesc

Comisarul european pentru Economie: UE este pregătită să reziste unei întreruperi totale a livrărilor de gaz rusesc
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2022

Comisarul european pentru Economie Paolo Gentiloni a asigurat, sâmbătă, că Uniunea Europeană este "bine pregătită" în caz de sistare totală a livrărilor de gaz rusesc, datorită stocurilor și măsurilor de reducere a consumului de energie, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Suntem bine pregătiți să rezistam utilizării extreme de către Rusia a armei gazului", a declarat el reporterilor în marja forumului economic organizat de Casa Europeană - Ambrosetti la Cernobbio, pe Lacul Como.

"Nu ne este frică de deciziile lui Putin, le cerem rușilor să respecte contractele, dar dacă nu o fac, suntem gata să reacționăm", a subliniat el.

Gigantul rus Gazprom a anunțat vineri că gazoductul Nord Stream, care leagă Rusia de nord de Germania și care ar fi trebuit să-și reia livrările sâmbătă după o întrerupere de trei zile pentru operațiuni de mentenanță, va fi "complet" oprit până la repararea unei turbini, fără a preciza un termen limită.

ULTIMA ORĂ FOTO Gazprom anunță că livrările de gaz către Europa rămân suspendate pe o perioadă nedeterminată CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Gazprom anunță că livrările de gaz către Europa rămân suspendate pe o perioadă nedeterminată

Moscova a reacționat astfel la decizia anunțată vineri de țările G7 de a viza profitul energetic extraordinar al Rusiei, acceptând să plafoneze prețul petrolului său.

În plus, președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a declarat vineri că „ar fi timpul” să se pună un plafon la prețul gazelor importate prin conductă din Rusia, susținând astfel o măsură susținută de premierul italian Mario Draghi.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaz
rusia
intrerupere
criza