Comisia Europeană a demarat investigații privind manipularea prețurilor la electricitate, gaze și certificate de emisii

Comisia Europeană a demarat investigații privind manipularea prețurilor la electricitate, gaze și certificate de emisii
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2021

Comisia Europeană investighează dacă unele companii au încălcat legislația din domeniul concurenței, ceea ce ar fi dus la creșterea prețului electricității, al gazelor și al certificatelor de emisii de dioxid de carbon, au afirmat, miercuri, surse europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Comisia Europeană a demarat mai multe investigații cu privire la activitatea unor companii. Sunt diferite aspecte care se au în vedere: abuzuri de poziție dominantă și comportamente anticoncurențiale pe piața energetică", au afirmat sursele menționate.

De asemenea, Executivul european are indicii că prețul certificatelor de emisii de dioxid de carbon ar fi influențat de mișcări speculative, scrie Agerpres.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

"Pe de altă parte, există anumite informații că ar exista mișcări speculative care ar influența semnificativ evoluția prețurilor de emisii. Astfel, Comisia a solicitat ESMA (Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe - n.r.) să analizeze aceste aspecte, iar un raport preliminar ar putea fi gata la mijlocul lunii noiembrie. Urmează ca, până la începutul anului viitor, să fie gata o analiză mai detaliată pentru a vedea exact despre ce este vorba", au mai precizat sursele europene.

Prețul unui certificat de emisii este în prezent 60 de euro, față de 20 de euro, cât era la mijlocul anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
investigatii