Compania Ionity va instala în Europa 400 de stații de încărcare a vehiculelor electrice, până la sfârșitul lui 2020

Compania Ionity va instala în Europa 400 de stații de încărcare a vehiculelor electrice, până la sfârșitul lui 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2019

Ionity, o companie mixtă a Volkswagen, BMW, Daimler și Ford, va instala în Europa 400 de stații de încărcare a vehiculelor electrice, până în 2020, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, care nu este încă profitabilă, a instalat deja 63 de stații, iar alte 52 sunt în construcție. Fiecare stație are șase posturi individuale de încărcare, scrie News.ro.

Prețul benzinei în România, fără taxe, a crescut mai mult decât media europeană în luna martie CITEȘTE ȘI Prețul benzinei în România, fără taxe, a crescut mai mult decât media europeană în luna martie

Ionity se specializează în încărcare ultra-rapidă pe autostrăzile europene, pentru a răspunde problemei de autonomie a vehiculelor electrice, care, alături de prețuri, este considerată încă un motiv al cererii încă scăzute pentru aceste modele.

”Există o cerere mare, activitățile vor fi intense. Planurile de extindere sunt în pregătire”, a declarat directorul general al companiei, Michael Hajesch.

Acestea ar putea include stații de încărcare mai multe și mai mari de-a lungul autostrăziloe dar și al drumurilor aglomerate din zona metropolelor, unde cererea pentru infrastructura de încărcare este cea mai mare”, a spus Hajesch.

Acesta a arătat că în următorii ani va avea loc o creștere a concurenței pe piața stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice, unde între participanți se află de la productori mari de petrol și conglomerate de inginerie la companii de utilități și producători auto.

La începutul acestui an, Shell a cumpărat compania americană Greenlots, în urma achiziției NewMotion, în  2017.

Agenția Internațională pentru Energie estimează că numărul automobilelor electrice în circulație va crește la 125 de milioane până în 2030, mărind cererea de stații de încărcare.

Potrivit agenției, în 2017 existau aproape 3 milioane de posturi de încărcare private, la locuințe și firme, și aproximativ 430.000 de  stații publice în încărcare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ionity
stații de încărcare a vehiculelor electrice