Compania românească Expert Petroleum Solutions, în luptă cu un consorțiu chinez pentru zăcămintele mature de gaz din vestul Ucrainei

Compania românească Expert Petroleum Solutions, în luptă cu un consorțiu chinez pentru zăcămintele mature de gaz din vestul Ucrainei
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 dec 2019

Ukrgasvydobuvannia, cel mai mare producător de gaze naturale din Ucraina, a selectat compania românească Expert Petroleum Solutions și un consorțiu format din două companii chineze pentru negocieri în vederea încheierii unui contract de creștere a producției la două grupuri de perimetre mature din vestul țării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Producătorul ucrainean de gaze a finalizat prima etapă a concursului pentru atribuirea contractului de creștere a producției (PEC), la care s-au înscris patru companii și consorții internaționale.

Expert Petroleum Solutions și asocierea formată din companiile chineze Xinjiang Baken Power Engineering și Zhongshi Shenli Petroleum Engineering au fost selectate pentru demararea negocierilor comerciale, potrivit Ukrgasvydobuvannia.

Comisia Europeană \ CITEȘTE ȘI Comisia Europeană "face pace" între România și Ucraina în problema gazelor

Compania ucraineană estimează că discuțiile vor dura aproximativ o lună, după care va fi anunțat câștigătorul pentru fiecare dintre cele două grupuri de perimetre de gaze. Lucrările în vederea creșterea producției zăcămintelor vor fi lansate în prima jumătate a anului viitor.

Expert Petroleum Solutions, cu circa 620 de angajați, face parte din grupul Expert Petroleum, fondat la Luxemburg în 2005. Compania este partenerul OMV Petrom în două contracte pentru creșterea productivității unor zăcăminte mature din România, în județele Timiș și Gorj, iar anterior a derulat un contract similar cu Romgaz.

În 2018, Expert Petroleum Solutions SRL a obținut afaceri de 137,8 milioane de lei și un profit net de aproape 43 milioane de lei, mai mult decât dublu comparativ cu un câștig de 19,4 milioane de lei raportat în anul anterior.

Ukrgasvydobuvannia este cel mai mare producător de gaze din Ucraina, acoperind peste 75% din producția țării. Ukrgasvydobuvannia este deținută de Naftogaz, compania națională de petrol și gaze a Ucrainei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ukrgasvydobuvannia
expert petroleum solutions
contract pec
contract de crestere a productiei
concurs
licitatie
perimetre mature
ucraina
gaze naturale