Complexul Energetic Hunedoara estimează pierderi de peste 291 milioane lei în acest an

Complexul Energetic Hunedoara estimează pierderi de peste 291 milioane lei în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2018

Complexul Energetic Hunedoara, unul din cei mai mari producători de energie din țară, estimează pierderi de 291,02 milioane lei în acest an, cu 62% mai mici față de cele raportate anul trecut, la venituri totale de 453,39 milioane lei, arată un Proiect de Hotărâre de Guvern publicat de acționarul majoritar, Ministerul Energiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Rezultatul brut estimat pentru anul 2018 este unul negativ, respectiv o pierdere totală de 291,02 milioane lei, cu 62,15% mai mică decât cea realizată la finele anului 2017 în sumă de 768,84 milioane lei. Nivelul pierderii este datorat în principal condițiilor economice în care își desfășoară activitatea societatea, prin eliminarea pieței reglementate, energia electrică fiind vândută la prețurile pieței libere. Handicapul natural pe care Complexul Energetic Hunedoara îl are ca urmare a faptului că, utilizează cel mai scump combustibil, este accentuat de sistemul concurențial de pe piața de energie, în care prețul de vânzare este coborât de către sectoarele energiei regenerabile. La nivelul societății au fost luate măsuri de reorganizare și restructurare în condițiile legii, efectele acestora se vor vedea în anii următori”, arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ, scrie News.ro.

Gigantul american General Electric separă divizia de dispozitive medicale și Baker Hughes pentru a-și reduce datoriile CITEȘTE ȘI Gigantul american General Electric separă divizia de dispozitive medicale și Baker Hughes pentru a-și reduce datoriile

Cheltuielile totale bugetate pentru acest an sunt în sumă de 744,41 milioane lei.

Complexul Energetic Hunedoara și-a planificat investiții de 108,05 milioane lei în acest  an.

Compania estimează pentru sfârșitul anului plăți restante de 833,32 milioane lei și creanțe restante de 145 milioane lei.

”Numărul de personal preliminat la finele anului 2017 este de 4.363 persoane, cu 590 de persoane mai mare decât numărul de 3.773 persoane aprobat în bugetul pe anul 2017, urmare faptului că au fost disponibilizate în anul 2017 doar 496 de persoane din cele 1.086 persoane prevăzute în Decizia C (2016) 7719/final”, arată documentul.

Cu sediul la Petroșani, în județul Hunedoara, CE Hunedoara deține o cotă de piață de aproximativ 5% din producția de energie electrică din România și are circa 4.400 de angajați. Compania eeste cel mai mare producător de energie electrică din partea de nord-vest a țării.

CE Hunedoara a fost constituită în 2012 cu activele deținute anterior de către alte întreprinderi deținute de stat, aflate în situație de insolvență și lichidate (Electrocentrale Paroșeni și Electrocentrale Deva, precum și, într-o fază ulterioară, Compania Națională a Huilei SA. Petroșani). Aceasta a înregistrat pierderi începând cu anul 2013, iar în ianuarie 2016 a intrat în procedura oficială de insolvență în temeiul legislației române. Între timp, procedura de insolvență a fost suspendată până la soluționarea unei căi de atac formulate de către sindicate în fața unei instanțe regionale din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic hunedoara