Complexul Energetic Oltenia a acoperit în octombrie 23% din producția de energie a României

Complexul Energetic Oltenia a acoperit în octombrie 23% din producția de energie a României
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2016

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a produs în luna octombrie 1,32 TWh energie electrică, din care a livrat 1,2 TWh, acoperind astfel 22-23% din producția de energie din Sistemul Energetic Național (SEN), a anunțat miercuri compania de stat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producția de cărbune a companiei s-a ridicat luna trecută la aproximativ 1,9 milioane tone, scrie News.ro.

„Octombrie 2016 a fost cea de-a doua lună favorabilă din acest an pentru CE Oltenia, din punct de vedere al producției realizate, cele mai mari valori ale indicatorilor fiind realizate în luna ianuarie 2016”, se arată într-un comunicat al companiei.

În octombrie, CE Oltenia a funcțtionat cu șapte grupuri energetice.

Compania de stat susține că, potrivit Dispecerului Energetic Național, în luna octombrie 2016, puterile medii înregistrate de energia produsă pe bază de cărbune au fost cele mai mari din SEN pe parcursul a 15 zile, în restul perioadei ocupând locul secund, ceea ce arată că „lipsa cărbunelui ar duce la dezechilibre majore în SEN”.

Cine sunt spaniolii care vor construi noua termocentrală Romgaz de la Iernut cu 269 milioane euro CITEȘTE ȘI Cine sunt spaniolii care vor construi noua termocentrală Romgaz de la Iernut cu 269 milioane euro

Complexul Energetic Oltenia a fost înființat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni și Craiova cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia.

Compania se află într-o situație financiară dificilă și estimează un profit net de 600.000 lei (133.000 euro), după pierderi de 961 milioane lei (213,5 milioane euro) anul trecut, potrivit proiectului de venituri și cheltuieli.

În prima jumătate a acestui an, Complexul Energetic Oltenia a înregistrat pierderi de 138,2 milioane lei (circa 31 milioane euro), comparativ cu un profit net de 13,5 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Cota de piață a companiei a scăzut la 17,9%, de la 18,4% în primul semestru din 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia