Conducta TAP, prin care gazele naturale din Marea Caspică vor ajunge în Europa, finalizată în proporție de 88,8%

Conducta TAP, prin care gazele naturale din Marea Caspică vor ajunge în Europa, finalizată în proporție de 88,8%
scris 17 aug 2019

Proiectul Trans Adriatic Pipeline (TAP) era finalizat în proporție de 88,8%, la sfârșitul lunii iulie, arată datele actualizate publicate pe site-ul consorțiului TAP AG.

Proiectul TAP, în valoare de 4,5 miliarde de euro, este unul dintre proiectele energetice prioritare pentru Uniunea Europeană (UE). Proiectul prevede transportul gazelor din Shah Deniz 2, către țările UE, relatează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

TAP continuă în prezent faza de construcție a proiectului și, în fiecare zi, sute de metri din proiect sunt curățați și pregătiți în conformitate cu etapele și programul de construcție, potrivit companiei.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Conducta de gaze BRUA va fi finalizată abia în decembrie 2020, cu un an întârziere CITEȘTE ȘI Conducta de gaze BRUA va fi finalizată abia în decembrie 2020, cu un an întârziere

Procentul de realizare include tot domeniul de inginerie și aprovizionare, precum și progresul pe cele 12 etape de construcție a conductelor onshore, construcția instalațiilor de la sol (stații de supapă, stații de compresie și terminal de recepție a conductelor), precum și construcții offshore și instalarea conductelor.

Cu o lungime de 870 de kilometri, gazoductul Trans-Adriatic Gas Pipeline (TAP) face parte dintr-un proiect mai amplu în valoare de 40 de miliarde de dolari și o lungime de peste 3.500 de kilometri, denumit Coridorul Sudic de Gaze, care va permite transportul a peste 10 miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an de la zăcământul Shah Deniz II din Marea Caspică până în Italia, trecând prin Georgia, Turcia, Grecia, Albania și Marea Adriatică.

Conectându-se la conducta Trans Anatolian (TANAP) de la granița greco-turcă, TAP va traversa Grecia de Nord, Albania și Marea Adriatică înainte de a veni pe uscat în sudul Italiei pentru a se conecta la rețeaua italiană de gaze naturale.

Prețurile petrolului au scăzut cu 5% din cauza datelor economice sub așteptări din China și Europa CITEȘTE ȘI Prețurile petrolului au scăzut cu 5% din cauza datelor economice sub așteptări din China și Europa

Proiectul se află în prezent în faza de construcție, care a început în 2016.

În anul 2020, când este programată să aibă loc prima livrare de gaze spre Europa, TAP va fi primul gazoduct non-rusesc care va aproviziona Europa, după conexiunea Medgaz, care în anul 2011 a început să livreze gaze din Algeria în Spania.

Acționarii TAP includ BP (20%), SOCAR (20%), Snam S.p.A. (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) și Axpo (5%).

viewscnt
Afla mai multe despre
tap
conducta
gaze
marea caspica
finalizata
proportie