Consiliul Concurenței a lansat Monitorul Prețurilor carburanților auto. Aplicația afișează și stații de încărcare mașini electrice

Consiliul Concurenței a lansat Monitorul Prețurilor carburanților auto. Aplicația afișează și stații de încărcare mașini electrice
scris 1 iul 2019

Consiliul Concurenței a lansat astăzi site-ul http://www.monitorulpreturilor.info, o aplicație de comparare a prețurilor la carburanți auto promisă de instituție încă din anul 2017.

Site-ul permite compararea prețurilor la benzină regular și premium, motorină regular și premium și GPL, dar și la reîncărcarea mașinilor electrice și hibrid în stații specializate.

"Scopul aplicației este să facă foarte ușor pentru conducătorii auto să identifice acele stații de alimentare din proximitatea lor sau de pe traseul pe care intenționează să îl urmeze și care le oferă combustibili la prețul cel mai mic. Variațiile de preț nu sunt mari, nici între lanțurile de benzinării și nici între benzinăriile din cadrul unui același lanț, dar ele există. Așteptarea noastră este ca, în timp, proiectul nostru să ducă la o convergență a prețurilor în jos, adică cei care au prețuri mai mari să le coboare către nivelul celor care le au ceva mai mici. Prin acest proiect vrem să punem o anumită presiune asupra vânzării cu amănuntul a carburanților", a declarat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

ANALIZĂ PROFIT TV Câștiguri record în luna iunie pentru principalii indici bursieri americani CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Câștiguri record în luna iunie pentru principalii indici bursieri americani

El a adăugat că actualizările de prețuri pe site se fac la interval de minute de la modificarea lor la stațiile de alimentare monitorizate.

La sfârșitul lunii decembrie 2018, Consiliul Concurenței a semnat un contract cu firma IT Maguay pentru realizarea aplicației, contractul având o valoare de 1,42 milioane de lei.

Instituția are în derulare și o analiză pe piața carburanților, lansată după ce prețul benzinei și motorinei în România, fără taxe, a depășit media europeană. În urma anchetei, care va fi gata în perioada următoare, autoritatea va veni cu recomandări pentru creșterea concurenței pe piața carburanților.

Reparații la Podul Grant - circulația pe sensul Turda – Crângași este închisă de astăzi. Rute alternative CITEȘTE ȘI Reparații la Podul Grant - circulația pe sensul Turda – Crângași este închisă de astăzi. Rute alternative

Monitorul Prețurilor Carburanților este valabil atât sub formă de aplicație web, cât și ca aplicație mobilă (IOS și Android) ce poate fi descărcată din App Store și Google Play și afișează prețurile pentru carburanții standard și premium (benzină și motorină) practicate în stațiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar și Gazprom din întreaga țară, oferind multiple facilități de căutare, sortare și filtrare a datelor.

Aplicația Monitorul Prețurilor este dezvoltată în România de compania Maguay, iar căutările și consultarea aplicației pot fi efectuate doar pe teritoriul țării.

Platforma este gestionată de Consiliul Concurenței, iar datele/informațiile sunt încărcate în aplicație, la nivel național, de către companiile partenere.
Monitorul Prețurilor Carburanților este una dintre componentele proiectului Monitorul prețurilor pentru alimente și carburanți, urmând ca în perioada următoare să devină funcțională și cea de a doua componentă a proiectului, respectiv cea referitoare la prețurile alimentelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret benzina
pret motorina
pret gpl
preturi carburanti
pret reincarcare masini electrice
consiliul concurentei
monitorul preturilor