Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care CEZ preia High Tech Clima

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care CEZ preia High Tech Clima
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 oct 2018

Consiliul Concurenței a anunțat marți că analizează tranzacția prin care companiile High Tech Clima și filiala acesteia, High-Tech Clima DOO (Serbia) sunt preluate de New Energy Investments BV (Olanda) și CEZ Holdings BV (Olanda), membre ale grupului CEZ a.s (Cehia).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), această operațiune este o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenței. Ca urmare, autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a informat marți autoritatea de concurență.

Eventualele observații și puncte de vedere pot fi transmise autorității de concurență în termen de 20 zile, scrie News.ro.

Enel Green Power construiește în Spania trei centrale cu o capacitate însumată de 128 MW, investiție totală de aproximativ 130 milioane euro CITEȘTE ȘI Enel Green Power construiește în Spania trei centrale cu o capacitate însumată de 128 MW, investiție totală de aproximativ 130 milioane euro

CEZ New Energy Investments BV (Olanda) și CEZ Holdings BV (Olanda) sunt societăți de tip holding, care controlează participațiile grupului CEZ, în principal, în societățile din sectorul energiei regenerabile și din sectorul serviciilor energetice în scopul reducerii cheltuielilor de energie (ESCO). De asemenea, au rolul de a gestiona și finanța companiile achiziționate de grupul CEZ în sectoarele anterior menționate.

Grupul CEZ este activ în domenii precum producția și comercializarea de energie electrică și termică, telecomunicații, cercetare nucleară etc., și desfășoară activități în mai multe țări din Europa Centrală, de Sud-Est (inclusiv în România) și în Turcia. În România, companiile din grupul CEZ activează în domeniul producției, distribuției și comercializării de energie electrică și de energie electrică regenerabilă (eoliană și hidraulică).

High-Tech Clima este o societate de construcții ce asigură servicii de tip HVAC (tehnologii și sisteme de încălzire, ventilație și aer condiționat), instalații sanitare, sisteme de sprinklere și sisteme de automatizare pentru prevenirea incendiilor și extragerea fumului pentru proprietarii de spații comerciale. High-Tech Clima DOO este filiala societății High Tech Clima, cu sediul în Serbia.

viewscnt
Afla mai multe despre
cez
high tech clima