Consiliul de supraveghere al OMV a ordonat verificarea cheltuielilor de călătorie ale directorului general Rainer Seele

Consiliul de supraveghere al OMV a ordonat verificarea cheltuielilor de călătorie ale directorului general Rainer Seele
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2020

Consiliul de supraveghere al grupului austriac OMV a ordonat o verificare a cheltuielilor de călătorie ale directorului general Rainer Seele și activitățile de sponsorizare ale producătorului de petrol și gaze, a anunțat joi președintele consiliului, Wolfgang Berndt, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia survine unui articol publicat de site-ul dossier.at, care afirmă că deplasările cu avioane private ale lui Seele au costat compania 400.000 de euro începând din 2016, scrie News.ro.

Potrivit articolului, acordul de sponsorizare dintre grupul OMV, deținut parțial de stat, cu clubul rus de fotbal Zenit din St. Petersburg, care ar fi echipa preferată a președintelui rus Vladimir Putin, costă 25 de milioane de euro.

ULTIMA ORĂ Guvernul menține și plafonează prin OUG prețurile reglementate la energie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul menține și plafonează prin OUG prețurile reglementate la energie

Berndt a spus că toate cheltuielile de călătorie ale lui și ale lui Seele, începând din 2017 și până la sfârșitul anului trecut, vor fi verificate. ”Și de asemenea și toate cheltuielile de sponsorizare”, a adăugat acesta.

El a apărat cheltuielile de călătorie ale directorului general, afirmând că a trebuit să preia un contract cu o companie charter de la predecesorul său, pe care nu l-a putut anula când a devenit CEO al OMV, în 2015. Contractul s-a încheiat anul trecut.

Raportul referitor la cheltuielile lui Seele va fi gata până la sfârșitul lunii iunie, a spus Berndt.

OMV a arătat că nu poate comenta termenii acordului de sponsorizare cu Zenit din cauza termenilor contractuali.

Compania sprijină multe asociații sportive și evenimente culturale. Este un sponsor important al Vienna Opera Ball, cel mai spectaculos eveniment din Austria, și contribuie la finanțarea săritorilor cu schiurile din Austria, precum și a clubului de fotbal  SK Rapid din Viena.

OMV, care produce o mare parte din gaze în Rusia și are relații strânse de afaceri cu Gazprom, a lansat în martie un program pentru economisirea a 4 miliarde de euro în 2020.

În urmă cu câteva zile, OMV a convenit să își mărească participație la producătorul de materiale plastice Borealis, pentru 4,7 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziție din istoria companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rainer seele
omv