Profit în scădere cu peste 19% pentru divizia de servicii la sondă a Rompetrol, contractor OMV Petrom și Romgaz

Profit în scădere cu peste 19% pentru divizia de servicii la sondă a Rompetrol, contractor OMV Petrom și Romgaz
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 14 mai 2020

Rompetrol Well Services, divizia de servicii petroliere la sondă a grupului Rompetrol, a raportat o scădere cu aproape 19,4% a profitului net în primul trimestru din 2020, la 2,87 milioane lei, în condițiile creșterii cu 4,3% a veniturilor din exploatare, la 16,62 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cheltuielile de exploatare ale companiei au avansat însă cu peste 12%, la 14,39 milioane lei.

"Pandemia COVID-19 a afectat economia atât la nivel global, cât și la nivel național. Măsurile puse în practică pentru limitarea răspândirii virusului au afectat în mod direct piețele internaționale, producând inclusiv o scădere a prețului petrolului, cu impact negativ inclusiv asupra pieței upstream din România. Pe termen scurt, activitatea companiei poate resimți o diminuare a comenzilor pentru prestarea de servicii la sondă. Pe termen mediu și lung, ținând cont de episoade similare de scădere bruscă a prețului petrolului înregistrate în trecut, ne așteptăm că piața din România va reveni la condiții normale", se arată în raportul trimestrial al Rompetrol Well Services.

Cei mai importanți clienți ai companiei sunt cei doi mari producători locali de hidrocarburi, OMV Petrom și Romgaz, care au cumulat o pondere de circa 89% în totalul cifrei de afaceri din T1 2020. Principalele contracte încheiate cu OMV Petrom și Romgaz sunt valabile până la 31 decembrie 2023, respectiv 31 decembrie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol well services profit
rompetrol well services cifra de afaceri
rompetrol well services covid-19
prabusire cotatii titei gaze coronavirus