Cotațiile petrolului scad pentru a doua zi consecutiv din cauza majorării producției OPEC

Cotațiile petrolului scad pentru a doua zi consecutiv din cauza majorării producției OPEC
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 aug 2017
Prețurile petrolului scad vineri pentru a doua ședință consecutiv, pe fondul majorării producției OPEC în luna iulie. Un raport al Agenției Internaționale pentru Energie (AIE) a atras atenția că nerespectarea acordului de reducere a producției de către unele state din OPEC limitează reechilibrarea pieței și revenirea prețurilor, în pofida cererii de petrol în creștere. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Statele membre OPEC au produs, în iulie, aproape 32,9 milioane barili de petrol pe zi pe zi, cu peste 0,5 %, mai mult decât în luna iunie, potrivit unui raport al cartelului.

"Ar exista mai multă încredere în reechilibrarea de lungă durată a pieței dacă unuii producători care participă la acordul de reducere a producției nu ar da semne că angajamentul lor este mai slab", se arată într-un raport de astăzi al AIE.

Topul facturilor la curent din capitalele europene. Bucureștenii plătesc cel mai redus preț la energia electrică, după locuitorii Sofiei CITEȘTE ȘI Topul facturilor la curent din capitalele europene. Bucureștenii plătesc cel mai redus preț la energia electrică, după locuitorii Sofiei



Atât petrolul Brent, de refereință globală, cât și referința americană WTI scad cu aproape 1%, tranzacționându-se pentru 51,48 dolari/baril, respectiv 48,12 dolari/baril. Ieri, Brentul a pierdut 1,5%, iar WTI a coborât cu aproape 2%.

Potrivit AIE, gradul de conformare al OPEC a scăzut la 75% în iulie, minimul din ianuarie, când reducerile au luat startul. Statele care nu și-au respectat angajamentul include Algeria, Irak și Emiratele Arabe Unite.

Totodată, Libia, care este exceptată de la acordul de diminuare a producției, și-a majorat abrupt producția.

OPEC, în care Arabia Saudită este lider de facto, precum și alți producători de petrol din afara organizației, cum este Rusia, s-au angajat, în noiembrie 2016, să reducă producția cu aproape 1,8 milioane de barili pe zi în primul semestru, pentru a susține prețurile.

În mai, OPEC a luat decizia de a prelungi acordul privind plafonarea producției până la finele lunii martie 2018. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
productie
conformare
k acord
petrol