Curtea de Conturi a solicitat ANAP să verifice dacă Nuclearelectrica a cumpărat uraniu din import în mod legal

Curtea de Conturi a solicitat ANAP să verifice dacă Nuclearelectrica a cumpărat uraniu din import în mod legal
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2019

Curtea de Conturi a solicitat Autorității Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP) să verifice dacă Nuclearelectrica (SNN) a achiziționat în mod legal pulbere de uraniu din import în perioada 2016-2017, se arată în "Raportul Public pe anul 2017" al Curții de Conturi, postat pe site-ul instituției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"O altă constatare a vizat achiziția de pulbere sinterizabilă de UO2 (dioxid de uraniu - n.r. ) din import, prin exceptare de la aplicarea prevederilor legale privind achizițiile publice, deoarece SNN SA, pentru neaplicarea prevederilor OUG nr. 34/2006, a invocat dispozițiile art. 245 din ordonanță, potrivit cărora, 'nu se aplică pentru contractul care are ca obiect cumpărarea [...] de alți combustibili destinați producției de energie', doar că în această situație nu se justifică neaplicarea procedurilor de achiziție reglementate de OUG nr. 34/2006, întrucât produsul importat este destinat FCN Pitești la fabricarea combustibilului nuclear, acesta din urmă fiind destinat folosirii într-un reactor nuclear în scopul producerii energiei", arată raportul Curții de Conturi.

ING, acuzată de spălare de bani CITEȘTE ȘI ING, acuzată de spălare de bani

Reprezentanții instituției au precizat că au cerut o verificare în acest sens din partea ANAP.

În 2015, Nuclearelectrica a reziliat contractul cu Compania Națională a Uraniului (CNU) pentru achiziția minereului de uraniu, în favoarea companiei canadiene Cameco.

viewscnt
Afla mai multe despre
curtea de conturi
anap
nuclearelectrica