DECIZIE Data de la care cardul de energie poate fi folosit și pentru montarea de repartitoare a fost amânată

DECIZIE Data de la care cardul de energie poate fi folosit și pentru montarea de repartitoare a fost amânată
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2024

Data de la care persoanele cu venituri mici pot folosi subvențiile de la stat acordate prin intermediul cardului de energie pentru compensarea costurilor cu achiziția și montarea de repartitoare a fost amânată cu 4 luni și jumătate de către Guvern, prin ordonanță de urgență, de la 15 aprilie la 30 august 2024.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Astfel, de la 30 august 2024, sprijinul acordat prin cardul de energie va putea fi folosit pentru compensarea costului aferent achiziției și montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică, în imobile de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau dotate cu o sursă proprie locală de producere a energiei termice.

VIDEO Eveniment special Profit.ro - Președintele Consiliului Fiscal: În societatea românească există multă ipocrizie, minciună, limbaj dublu. Mulți prin microîntreprinderi de fapt își iau salariile CITEȘTE ȘI VIDEO Eveniment special Profit.ro - Președintele Consiliului Fiscal: În societatea românească există multă ipocrizie, minciună, limbaj dublu. Mulți prin microîntreprinderi de fapt își iau salariile

Sprijinul pentru repartitoare este acordat temporar, numai anul acesta.

″Având în vedere faptul că este necesară adaptarea cadrului legal în vederea implementării sprijinului temporar pentru compensarea costului aferent achiziției și montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică, se impune prorogarea termenului (…) până la data de 31 august 2024 (…), ținând cont de faptul că sprijinul pentru compensarea costului aferent achiziției și montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică (…) este finanțat din Fondul pentru Modernizare și este gestionat de către Ministerul Energiei. Astfel, este necesară adaptarea cadrului legal în vederea implementării acestui sprijin temporar″, se arată în nota de fundamentare.

Proprietarul mărcilor Jean Paul Gaultier, Carolina Herrera, Rabanne, se pregătește de lansarea pe bursă, cel mai mare eveniment din ultimul deceniu din Spania CITEȘTE ȘI Proprietarul mărcilor Jean Paul Gaultier, Carolina Herrera, Rabanne, se pregătește de lansarea pe bursă, cel mai mare eveniment din ultimul deceniu din Spania

În decembrie anul trecut, termenul limită de îndeplinire a obligației legale a montării repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc a fost prelungit cu încă un an, până la 31 decembrie 2024.

Pe de altă parte, unii experți în domeniu estimează că peste jumătate dintre consumatorii de căldură care și-au montat repartitoare au plătit mai mult decât cei fără repartitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
repartitoare costuri căldură
montare repartitoare căldură
cardul de energie