Amânarea obligației montării în apartamente a repartitoarelor, avizată. Subvenții la repartitoare pentru o parte a populației

Amânarea obligației montării în apartamente a repartitoarelor, avizată. Subvenții la repartitoare pentru o parte a populației
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2023

Obligația montării repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc va fi prelungită cu un încă un an, până la 31 decembrie 2024, conform unui proiect legislativ promulgat acum Totodată, pentru pentru categoriile vulnerabile, achiziția și montarea acestor dispozitive va fi subvenționată de la buget în limita a 750 lei/locuință.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este pentru a treia oară când termenul este amânat cu încă un an. 

DECIZIE La inițiativa lui Ciucă, amenzi de până la 20.000 lei pentru cei care pun diverse însemne pe tricolorul național CITEȘTE ȘI DECIZIE La inițiativa lui Ciucă, amenzi de până la 20.000 lei pentru cei care pun diverse însemne pe tricolorul național

De ce este important: Printr-o lege intrată în vigoare în 2021, s-a stabilit că în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2021 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit.

Obligația a fost amânată, însă, în același an, până la 31 decembrie 2022.

În decembrie 2022, obligația montării repartitoarelor de căldură, în apartamentele din blocurile racordate la sistemul de încălzire centralizat, a fost amânată cu încă un an de Parlament, până la 31 decembrie 2023, proiectul fiind promulgat de președintele Iohannis la începutul anului.

DECIZIE Noi prevederi pentru investițiile de tip parteneriat public-privat - statul va contribui mai mult. Modificări la planul cu care Dragnea și Dăncilă întocmiseră liste de proiecte CITEȘTE ȘI DECIZIE Noi prevederi pentru investițiile de tip parteneriat public-privat - statul va contribui mai mult. Modificări la planul cu care Dragnea și Dăncilă întocmiseră liste de proiecte

Acum,la inițiativa liberalilor, a fost adoptată de Senat amânarea cu încă un an, până la 31 decembrie 2024, a obligației montării repartitoarelor de căldură.

Proiectul prevede, totodată, compensarea costului achiziției și montării acestor dispozitive pentru categoriile vulnerabile, în limita a 750 lei/locuință.

Beneficiarii ar urma să fie persoanele care au primit deja cardurile de energie, cu care pot plăti facturi la electricitate, gaz sau încălzire. Acest ajutor va putea fi folosit și pentru plata sumei care depășește subvenția de 750 lei din costul repartitoarelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
repartitoare
caldura
obligatie
termen
amanare
condominii
sistem
centralizat