Diplomat american: Europa trebuie să se pregătească mai bine pentru o criză a gazelor

Diplomat american: Europa trebuie să se pregătească mai bine pentru o criză a gazelor
scris 11 sep 2021

Europa nu face suficiente eforturi pentru a se pregăti pentru o posibilă criză în aprovizionarea cu gaze la iarnă, în special având în vedere că livrările de gaze naturale lichefiate din SUA nu pot fi majorate, a declarat vineri un consilier de top în materie de securitate energetică din cadrul Departamentului de Stat, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres.

Amos Hochstein a subliniat că livrările de gaze naturale lichefiate din SUA către Europa se derulează în prezent la capacitate maximă și, dacă iarna care va veni va fi una dură, livrări suplimentare vor trebui să fie trimise spre Europa prin conductele de gaze.

Uber France, condamnată la plata a peste 180.000 de euro prejudiciu moral către 910 șoferi de taxi CITEȘTE ȘI Uber France, condamnată la plata a peste 180.000 de euro prejudiciu moral către 910 șoferi de taxi

"Sunt îngrijorat pentru că nu cred că ar trebui să fim vreodată într-o poziție în care, știind că dacă va fi o iarnă dură, nu vor exista suficiente livrări", le-a pus Amos Hochstein jurnaliștilor cu ocazia unei vizite la Varșovia. Toată lumea "trebuie să fie pregătită și să se gândească mai mult la acest lucru decât ceea ce văd în prezent în Europa", a mai spus Hochstein.

Diplomatul american s-a declarat îngrijorat de faptul că gradul de umplere a depozitelor de gaze din Europa este sub media din ultimii cinci ani, ceea ce a condus la prețuri record pe unele piețe, precum și de faptul că Rusia, o sursă importantă pentru aprovizionarea cu energie a continentului european, "vine după o perioadă prelungită de livrări inexplicabile de mici".

viewscnt
Afla mai multe despre
criza gazelor
aprovizionare gaze iarna
pret gaze
scumpire gaze