Directorul executiv al E.ON: "Germania are nevoie de gaz din Rusia. Punct."

Directorul executiv al E.ON: "Germania are nevoie de gaz din Rusia. Punct."
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2022

Directorul executiv și președinte al Consiliului de administrație al companiei energetice germane E.ON, Leonhard Birnbaum, este de părere că țara sa trebuie să continue să se bazeze pe gazul natural din Rusia pentru a realiza tranziția de la cărbune și a scădea prețurile la energie, transmite dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

'Noi credem că avem nevoie de gaz rusesc. Punct. Mai ales dacă ne bazăm acum mai mult pe gaz pentru că vrem să renunțăm la cărbune', a declarat Leonhard Birnbaum luni seara, într-o întâlnire cu membri ai Asociației jurnaliștilor economici, scrie Agerpres.

Curtea de Conturi Europeană vrea ca UE să taxeze mai mult energia din combustibili fosili CITEȘTE ȘI Curtea de Conturi Europeană vrea ca UE să taxeze mai mult energia din combustibili fosili

Birnbaum a vorbit de asemenea în favoarea gazoductului Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania, un proiect pe care Washingtonul și alți aliați l-au numit o greșeală strategică din partea Berlinului.

'În termeni de economie energetică, Nord Stream 2 este util. Din punct de vedere politic, evaluarea poate fi diferită. Acest lucru trebuie discutat în arena politică', a afirmat el.

Atât SUA, cât și Germania au declarat că Nord Stream 2 - care este finalizat, dar nu și operațional - ar putea fi supus sancțiunilor dacă Rusia va ataca Ucraina.

În principiu, gazul livrat prin conductă din Rusia este mai ieftin decât gazul natural lichefiat (GNL).

'Dacă va trebui să ne bazăm pe GNL, prețurile la gaz în Europa vor fi mult mai ridicate decât în trecut. Dacă vrem ca prețurile să scadă, atunci va fi nevoie ca mai mult gaz de conductă să ajungă în Europa', a spus Birnbaum.

'Aceasta necesită, de asemenea, importuri din Rusia, firește. Sper că, în cele din urmă, în pofida tensiunilor actuale, va exista un rezultat rezonabil', a adăugat directorul executiv al E.ON.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
e.on
gaz
rusia