Distrigaz Sud: O “agresiune” a Apa Nova asupra rețelei de gaze a lăsat în frig peste 1.200 de consumatori din Capitală

Distrigaz Sud: O “agresiune” a Apa Nova asupra rețelei de gaze a lăsat în frig peste 1.200 de consumatori din Capitală
scris 5 ian 2019

Cel puțin 1.200 de consumatori din București (din zona străzii Vasile Conta) vor avea sâmbătă, până la ora 14:00, sistată alimentarea cu gaze naturale, din cauza unei avarii produse vineri de Apa Nova, informează oficialii Distrigaz Sud Rețele.

Potrivit unor surse, mai multe blocuri situate în apropierea Hotelului Intercontinental nu vor fi la rândul lor alimentate cu gaze până sâmbătă la ora 16:00.

"În urma unei agresiuni asupra rețelei de distribuție a gazelor naturale produsă de către compania Apa Nova, Distrigaz Sud Rețele a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale vineri, începând cu ora 19:45, în Municipiul București, pentru remedierea defectului din Strada Vasile Conta, nr. 4. În urma acestei situații sunt afectați circa 1.200 de clienți casnici și non-casnici. Echipele companiei sunt în teren și fac demersurile necesare pentru remedierea avariei. Reluarea alimentării cu gaze naturale a clienților afectați se va face în cursul zilei de mâine (sâmbătă n.r), până în ora 14:00", precizează Distrigaz Sud.

Societățile care efectuează lucrări ce pot afecta rețeaua de distribuție a gazelor naturale, inclusiv Apa Nova, au obligația să solicite un aviz tehnic și consultanță tehnică operatorului de distribuție de gaze naturale, respectiv Distrigaz Sud Rețele.

Reprezentanții companiei de distribuție roagă clienții ca, după reluarea realimentării cu gaze naturale, în cazul în care simt miros de gaze, să aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acționeze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice și, dacă este posibil, să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale.

Cei de la Apa Nova au anunțat și ei incidentul.

"Compania Apa Nova București a operat astăzi, 04.01.2019, o lucrare pentru remedierea unei avarii la rețeaua de alimentare cu apă potabilă pe strada Vasile Conta nr. 4, avarie apărută în jurul orei 12:15. Echipele au intervenit în regim de urgență, fiind constatată o avarie asupra conductei DN 100 din fontă. Locuitorii din zonă au fost afectați de lucrările aflate în desfășurare, alimentarea cu apă potabilă fiind oprită în intervalul 18:00 - 21:00. Ca urmare a lucrărilor complexe de remediere a avariei la conducta de apă, a survenit o afectare a unei conducte de alimentare cu gaz aflată în același amplasament. Se lucrează dedicat pentru o remediere cât mai rapidă. Între timp, la orele 20:55 s-a reluat alimentarea cu apă potabilă în zonă. Apa Nova București își cere scuze pentru disconfortul creat bucureștenilor", se arată într-un comunicat al operatorului sistemului de apă potabilă și canalizare din Capitală.

viewscnt
Afla mai multe despre
avarie
dustigaz sud
apa nova