România importa masiv electricitate joi dimineața; prețul, printre cele mai mari din regiune

România importa masiv electricitate joi dimineața; prețul, printre cele mai mari din regiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2019

România importa joi dimineața peste 1.000 de MW pentru a-și asigura consumul de energie, care se ridica la aproape 8.000 de MW, în timp ce producția națională nu depășea 6.960 de MW la ora 10:00, potrivit datelor privind starea sistemului energetic național, postate în timp real pe site-ul Transelectrica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, la ora menționată, importul era de 1.013 MW, scrie Agerpres.

Epoca benzinei de sub 5 lei a luat sfârșit: combustibilii s-au scumpit cu 7 bani în prima zi a anului ca urmare a indexării accizei cu rata inflației. Statul încasează 57% din prețul la pompă CITEȘTE ȘI Epoca benzinei de sub 5 lei a luat sfârșit: combustibilii s-au scumpit cu 7 bani în prima zi a anului ca urmare a indexării accizei cu rata inflației. Statul încasează 57% din prețul la pompă

În topul surselor de producție a energiei se află cărbunele (26%), urmat de hidrocarburi (25%), hidro (22%), nuclear (19%), eolian (9%), fotovoltaic (1,5%) și biomasă (0,6%).

În același timp, prețul energiei în România pe piața bursieră spot, de 73,42 euro pe MW, este printre cele mai mari din regiune, fiind depășit ușor doar de cel din Ungaria, de 73,77 euro pe MW, conform site-ului OPCOM, operatorul pieței.

viewscnt
Afla mai multe despre
electricitate