Docherii olandezi refuză să descarce un petrolier cu motorină rusească

Docherii olandezi refuză să descarce un petrolier cu motorină rusească
scris 30 apr 2022

Muncitorii portuari olandezi au refuzat sâmbătăt să descarce la Amsterdam un petrolier care conținea o încărcătură de motorină rusească, la o zi după ce o acțiune similară a împiedicat acostarea navei la Rotterdam, potrivit AFP, preluată de Hotnews.

Sunny Liger, un petrolier de 42.000 de tone, este ancorat în prezent în largul Amsterdamului. Vineri, docherii din portul Rotterdam au refuzat, de asemenea, să manipuleze încărcătura.

CFR anunță că perioada de gratuitate a biletelor ”Help Ukraine” a fost prelungită CITEȘTE ȘI CFR anunță că perioada de gratuitate a biletelor ”Help Ukraine” a fost prelungită

"Aseară târziu am cerut tuturor părților din portul Amsterdam să nu lase nava să acosteze", a declarat Asmae Hajjari, președinta secției de lucrători portuari a sindicatului FNV.

Sunny Liger a plecat în urmă cu o săptămână din Primorsk, în apropiere de Sankt Petersburg, iar destinația finală a petrolierului sub pavilionul Insulelor Marshall era Amsterdam, potrivit site-ului maritim MarineTraffic.com.

"În acest moment, nava este ancorată în Marea Nordului. Deocamdată, nu a cerut permisiunea de a intra în port", a declarat Marcella Wesseling, purtător de cuvânt al portului Amsterdam.

viewscnt
Afla mai multe despre
sanctiuni rusia
petrol rusesc
titei rusesc
razboi rusia ucraina