E.ON și MOL vor monta în acest an 40 de stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice

E.ON și MOL vor monta în acest an 40 de stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2020

E.ON Energie și MOL România vor monta în acest an 40 de stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice, în cadrul proiectului NEXT-E.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

E.ON Energie România a pus în funcțiune, în această săptămână, o nouă stație de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, la Constanța, fiind astfel continuate lucrările pentru implementarea infrastructurii de transport electric pe ruta Constanța - București - Timișoara.

Urmașii unui celebru baron, magnat imobiliar și filantrop britanic finanțează achiziția a 40 de zăcăminte OMV Petrom de către firma lui Ion Popa, fostul șef al companiei de dinainte de privatizare CITEȘTE ȘI Urmașii unui celebru baron, magnat imobiliar și filantrop britanic finanțează achiziția a 40 de zăcăminte OMV Petrom de către firma lui Ion Popa, fostul șef al companiei de dinainte de privatizare

Până acum, E.ON Energie România a montat 17 stații: Iași, Tg. Frumos (județul Iași), Cristești (județul Iasi), Roman (județul Neamț), Piatra Neamț, Tașca (județul Neamț), Gheorgheni (județul Harghita), Sovata (județul Mureș), Târgu Mureș, Bacău, Suceava, Adjud (județul Vrancea), București (3 stații), Râmnicu Vâlcea și Constanța.

Stația de încărcare de la Constanța are o putere maximă de 77 kW. Astfel, timpul mediu de încărcare a unei mașini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie. În locație este instalată o stație de tip fast charge 1x50 kW (curent continuu conectori CCS sau CHAdeMO) + 1x22 kW (curent alternativ conector Type 2), ce beneficiază de două locuri de parcare.

Inițiativa face parte din proiectul NEXT-E, cofinanțat din fonduri europene prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF) prin care E.ON Energie România și-a propus să instaleze 19 unități de încărcare rapidă a autovehiculelor, alte 21 urmând să fie instalate de către MOL, unul dintre partenerii din acest proiect.

Până în prezent, prin intermediul stațiilor NEXT-E instalate de E.ON Energie Romania, posesorii de autovehicule electrice sau hibrid au utilizat aproximativ 30.000 de kWh de energie electrică și au parcurs peste 200.000 de km. Cele mai multe încărcări s-au făcut la stațiile din Roman, Suceava și Iași.

Rețeaua pan-europeană NEXT-E va include 6 țări diferite, iar 40 de stații de încărcare electrică din totalul de 252 din proiectul NEXT-E vor fi instalate în România și amplasate pe rutele: Suceava-Bacău-Călărași, Constanța-București-Timișoara și Iași-Târgu Mureș-Alba Iulia.

În luna iulie 2017, proiectul NEXT-E a fost selectat de Comisia Europeană pentru cofinanțare prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF). Consorțiul NEXT-E va primi 18,84 milioane euro în vederea implementării proiectului, aceasta fiind cea mai mare finanțare CEF acordată unui proiect privind vehiculele electrice.

În cadrul acestuia, vor fi instalate până în anul 2020, un număr de 222 de stații de încărcare rapidă multi-standard (50 kW) și 30 de stații de încărcare ultra-rapidă (150-350 kW) de-a lungul principalelor coridoare europene de transport și a rețelei trans-europene de transport (TEN-T).

Consorțiul este format din companiile din cadrul Grupului E.ON, Grupului MOL (filialele din cele șase țări participante), Hrvatska elektroprivreda din Croația, PETROL (în Slovenia și Croația), precum și Nissan și BMW.

Rețeaua dezvoltată de acest consorțiu are ca scop crearea unei infrastructuri în Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Croația și România.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
mol
masini electrice