E.ON trece la măsuri drastice de reducere a consumului

E.ON trece la măsuri drastice de reducere a consumului
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2022

E.ON va reduce, în spațiile sale din Germania, toate sursele de iluminat neesențiale, cum ar fi siglele și iluminatul exterior, parțial sau chiar complet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Temperatura din încăperi va fi redusă la 19 grade C și apa caldă va fi oprită oriunde este posibil. O măsură deosebit de eficientă este închiderea integrală a unor sectoare din clădiri și încălzirea lor minimă, astfel încât infrastructura să nu fie deteriorată, conform sibiunews.

Prin urmare, personalul din diferite departamente s-a mutat deja în spații comune, la începutul lunii octombrie, sau o va face în curând.

VIDEO Germania: Zeci de mii de oameni au protestat pentru a cere o distribuire mai corectă a banilor guvernamentali în contextul crizei energetice CITEȘTE ȘI VIDEO Germania: Zeci de mii de oameni au protestat pentru a cere o distribuire mai corectă a banilor guvernamentali în contextul crizei energetice

Aceste măsuri sunt valabile până la mijlocul lunii aprilie.

Germania trebuie să fie pregătită pentru întreruperi majore în aprovizionarea cu gaze rusești în orice moment, a declarat anterior directorul general al companiei energetice E.ON pentru un ziar, adăugând că planurile de urgență existente trebuie să fie actualizate rapid.

"Trebuie să ne așteptăm oricând la o oprire a livrărilor. Dacă aceasta va fi în mai sau în toamnă este aproape irelevant. Pentru a fi pregătiți, trebuie să ne adaptăm acum planurile de urgență la situația actuală și să clarificăm procesele", a declarat Leonhard Birnbaum. Publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung.

PROFIT NEWS TV Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România - Nu am găsit căi să aducem străini CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România - Nu am găsit căi să aducem străini

El a spus că actualul plan de urgență al guvernului, care acordă prioritate gospodăriilor în detrimentul industriei în cazul în care gazul nu va mai curge, ar trebui reconsiderat, reflectând temerile că numeroase companii s-ar putea prăbuși într-un astfel de scenariu.

”Dacă vorbim de perioade lungi și de țări întregi europene (fiind întrerupte gazele rusești), trebuie să ne întrebăm dacă răspunsurile vechi sunt încă corecte”.

Livrările de gaze rusești către Germania au fost până acum stabile, deși autoritatea de reglementare a țării în domeniul energiei a lansat prima dintre cele trei etape de urgență pentru a reflecta riscul de întreruperi în urma războiului Moscovei în Ucraina.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, Germania și-a intensificat eforturile de diversificare a aprovizionării cu energie pe termen scurt, în special prin încercarea de a accelera instalarea terminalelor plutitoare pentru gaz enaturale lichefiate.

"Cu greu vom trece prin cele două ierni viitoare fără gaze rusești, cu excepția cazului în care dorim să dăunăm industriei și economiei. Dar atunci nu vom mai avea industrie siderurgică sau chimică, consecințele ar fi dramatice", a spus Birnbaum.

Prin urmare, a spus el, Germania nu ar trebui să susțină o interdicție a furnizării de gaze rusești, susținând poziția guvernului care a respins până acum o astfel de măsură.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
gaze
germania