E.ON va construi o centrală fotovoltaică pentru producătorul de materiale de construcții Samus TEC Dej

E.ON va construi o centrală fotovoltaică pentru producătorul de materiale de construcții Samus TEC Dej
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2020

Grupul german E.ON va construi o centrală fotovoltaică cu o putere instalată de 1.108 kWp care va produce anual circa 1.250 MWh de energie electrică din surse regenerabile, pentru producătorul de materiale de construcții Samus TEC Dej, proiect de 1 milion de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Un viitor mai verde își propun companiile E.ON Energie România și Samus TEC Dej, care au semnat un parteneriat strategic în valoare de circa un milion de euro în cadrul căruia va fi realizat unul dintre cele mai importante sisteme de generare a energiei fotovoltaice din România. E.ON va construi o centrală fotovoltaică cu o putere instalată de 1.108 kWp care va produce anual circa 1.250 MWh de energie electrică din surse regenerabile”, a anunțat E.ON.

Compania Samus TEC, unul dintre principalii  jucători de pe piața construcțiilor din România, își asigură astfel anual între 8 și 10% din necesarul de energie electrică, scrie News.ro.

Enel X deschide primul coridor de încărcare pan-american 100% electric, care se întinde în 11 țări de pe coasta de vest CITEȘTE ȘI Enel X deschide primul coridor de încărcare pan-american 100% electric, care se întinde în 11 țări de pe coasta de vest

“Fiecare nou parteneriat pentru sisteme de generare a energiei fotovoltaice ne motivează să mergem mai departe pe drumul sustenabilității. Este un drum pe care ni l-am asumat și știm că viitorul nu poate fi gândit decât din această perspectivă. De aceea, ne dorim ca soluțiile noastre de producere a energiei verzi să fie implementate la cât mai mulți parteneri”, a declarat Cătălin Iordache, director general E.ON Energie România.

E.ON va monta 3.360 de module fotovoltaice pe acoperișul unei hale din Dej pe o suprafață de aproximativ 10.000 metri pătrați. Beneficiile proiectului nu se rezumă doar la cantitatea de energie electrică produsă din energie solară și preluată pentru autoconsum, acestea însemnând deopotrivă și protejarea mediului înconjurător, prin reducerea poluării.

“Am investit continuu în utilaje tehnologice moderne, cu fluxuri de producție integrate, capabile să realizeze produse la standarde internaționale, prietenoase cu mediul. Prin urmare, investiția într-un parc de panouri fotovoltaice este un demers natural menit să eficientizeze procesele de producție proprii, prin reducerea costurilor cu energia electrică și să fie parte  integrantă a efortului european și național de a creea un viitor mai verde”, a declarat Ioan Tecar, CEO  Samus TEC.

Anual, firma dejeană va reduce emisiile de CO2 cu peste 394 tone, iar deșeurile radioactive cu 3,75 kg.

Începând din anul 2018 și până în prezent, E.ON a dezvoltat un număr de peste 120 de proiecte de producere a energiei solare pentru clienți din sectoare variate ale economiei. Au fost montate deja circa 25.000 de panouri fotovoltaice pentru 58 de companii din cele mai performante industrii. Odată cu finalizarea proiectelor aflate în prezent în curs de dezvoltare producția totală de energie fotovoltaică va ajunge la 30.000 MWh pe an, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8.800 tone pe an.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate și soluții energetice, cu circa 3,2 milioane de clienți, atât rezidențiali, cât și companii și municipalități. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 15 ani. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat și bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

Samus-TEC S.A. Dej, firma membră a MG TEC GRUP  are ca obiect de activitate fabricarea betonului și a elementelor de beton prefabricate, lucrări de construcții civile și industriale, extragerea și sortarea pietrișurilor și nisipurilor. Deține cea mai modernă fabrică de prefabricate de beton din România, inaugurată în 2018, precum și stații de asfalt și de beton. 

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on
samus tec dej
centrală fotovoltaica