EDPR, prezent și în România, deschide cel mai mare parc solar din Europa

EDPR, prezent și în România, deschide cel mai mare parc solar din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2024

EDP Renovaveis (EDPR) a inaugurat un parc de energie solară de 202 megawați (MW) în centrul Portugaliei, cel mai mare pe care îl deține în Europa, a anunțat luni compania mamă EDP (Energias de Portugal), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul Cerca, din municipalitățile Alenquer și Azambuja, la nord de Lisabona, are peste 310.000 de panouri solare și va avea o producție anuală estimată la 330 gigawați/oră (GWh), suficient pentru a aproviziona 100.000 de familii sau aproximativ 1% din populația Portugaliei, arată Agerpres.

CONFIRMARE Proiectul-mamut al hidrocentralei Tarnița: licitația pentru studiul de fezabilitate, prelungită cu 1 lună și jumătate, la cererea unor potențiali ofertanți. Burduja: Discutăm și cu Banca Mondială CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Proiectul-mamut al hidrocentralei Tarnița: licitația pentru studiul de fezabilitate, prelungită cu 1 lună și jumătate, la cererea unor potențiali ofertanți. Burduja: Discutăm și cu Banca Mondială

În acest moment, EDP Renovaveis are capacități solare instalate de 540 MW în țară și "intenționează să lanseze un proiect de energie regenerabilă 1 GW în Portugalia până în 2026", a anunțat EDP.

"La EDP, examinăm diverse noi proiecte solare care vor avea o contribuție importantă la tranziția energetică", a afirmat Duarte Bello, membru al Board-ului EDP Renovaveis pentru Europa și America Latină.

Compania și-a majorat la nivel mondial investițiile în proiectele solare și vrea să canalizeze jumătate din investițiile sale globale în energie solară, până în 2026.

Socar, prezentă și în România, indicată că ar fi folosit banii luați de la Lukoil pentru a rambursa anticipat un împrumut la 2 bănci americane și a putea procesa țiței rusesc CITEȘTE ȘI Socar, prezentă și în România, indicată că ar fi folosit banii luați de la Lukoil pentru a rambursa anticipat un împrumut la 2 bănci americane și a putea procesa țiței rusesc

EDPR - al patrulea mare producător global de energie din surse regenerabile - este prezent și în România.

EDPR operează capacități de producție a energiei regenerabile de 697 Megawați în Polonia și 521 de Megawați în România

viewscnt
Afla mai multe despre
edrp
energie