ELCEN a luat măsuri de prevenție pentru continuitatea termoficării în București, pe fondul crizei coronavirus

ELCEN a luat măsuri de prevenție pentru continuitatea termoficării în București, pe fondul crizei coronavirus
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 13 mar 2020

Electrocentrale București (ELCEN), controlată de stat prin Ministerul Economiei, principalul furnizor de agent termic pentru sistemul centralizat de căldură și apă caldă din Capitală, totodată unul dintre cei mai importanți producători de energie electrică din țară, a transmis, la solicitarea Profit.ro, că implementează măsuri de prevenție, în contextul crizei coronavirus, în vederea protejării propriilor angajați și a asigurării continuității furnizării serviciului public de termoficare la nivelul Bucureștiului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În prezent, operativitatea ELCEN nu este afectată de situația generată de pandemia de coronavirus. Nu au fost înregistrate până în acest moment cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul salariaților. Personalul de exploatare din CET-uri asigură activitatea cu flux continuu, în trei schimburi.  Totuși, având în vedere contextul creat de răspândirea rapidă a acestui virus, se monitorizează cu atenție evoluția situației și se implementează măsurile necesare de prevenție în cadrul companiei în vederea protejării propriilor angajați și a asigurării continuității furnizării serviciului la nivelul Capitalei", au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții ELCEN.

Potrivit sursei citate, toate măsurile luate la nivelul ELCEN vizează în primul rând sănătatea angajaților și, implicit, menținerea în deplină siguranță a instalațiilor pentru asigurarea energiei termice și electrice, aceasta fiind o necesitate de interes public major, atât din perspectiva furnizării apei calde și căldurii în București, cât și din perspectiva funcționării în siguranță a Sistemului Energetic Național (SEN).

ULTIMA ORĂ Plan de măsuri la Bruxelles pentru coronavirus - investiții de 37 miliarde euro și activarea clauzei care va permite statelor depășirea deficitului bugetar de 3% din PIB CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Plan de măsuri la Bruxelles pentru coronavirus - investiții de 37 miliarde euro și activarea clauzei care va permite statelor depășirea deficitului bugetar de 3% din PIB

"Ținând cont de informările și măsurile luate de autorități cu privire la răspândirea cu rapiditate a COVID-19 în România, angajații ELCEN au fost instruiți asupra măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cauzare de acest virus. Au fost achiziționate materialele necesare pentru prevenție", spun cei de la ELCEN.

De asemenea, s-a implementat la nivel societății un plan operațional ce include măsuri preventive de igienă, precum și măsuri organizatorice de asigurare a personalului în punctele vitale. S-a constituit și un grup de lucru cu atribuții permanente de urmărire și adaptare la cerințele ce pot apărea suplimentar în funcție de evoluția situației.

"Ne confruntăm la nivel național cu o situație nouă (pandemie) ce amenință sănătatea și siguranța atât din punct de vedere individual, cât și socio-economic. Comunicarea de criză și coordonarea la nivel instituțional sunt esențiale pentru supravegherea, gestionarea, prevenirea și atenuarea posibilelor efecte în cazul răspândirii rapide. ELCEN comunică permanent cu toate instituțiile abilitate pentru a gestiona eficient această situație", au mai afirmat reprezentanții companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sistem termoficare bucuresti
continuitate serviciu apa calda bucuresti
coronavirus aprovizionare energie
coronavirus alimentare apa calda
electrocentrale bucuresti