Electrica Focșani - copleșită de numărul mare de avarii apărute în ultimele zile din cauza vremii

Electrica Focșani - copleșită de numărul mare de avarii apărute în ultimele zile din cauza vremii
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2017

Directorul Sucursalei de Distribuție Electrica Focșani, Gabriel Popa, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că instituția a fost ”copleșită” de numărul mare de avarii apărute zilele acestea în județul Vrancea, o astfel de situație nefiind întâlnită din anii ’80.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Directorul Electrica Focșani a declarat, sâmbătă, că avariile apărute în rețeaua de distribuție a curentului electric din perioada în care Vrancea s-a aflat sub cod portocaliu de ninsori și viscol au fost numeroase, dar și atipice, greutatea zăpezii rupând firele electrice și stâlpii de curent în tot județul.

”Aceste probleme ne-au copleșit. Rar se întâmplă așa ceva în rețeaua electrică. În istoria Focșaniului, în anii 80 a mai fost așa. Precipitațiile care au căzut, au avut o greutate foarte mare, fiind îmbibate cu apă și au determinat ruperi de stâlpi de beton de medie tensiune. Pe data de 21 aprilie la ora 06:00 ne-am trezit având declanșate 43 de linii de medie tensiune care însemnau pentru noi nealimentarea a 1.138 de posturi de transformare. Asta înseamnă că aproape toate localitățile județului au fost afectate, aproximativ 70-80 de mii de consumatori.” a declarat Popa, citat de News.ro.

El a adăugat că în Vrancea însă sunt peste 5.200 de abonați care nu au curent electric iar situația poate să mai persiste câteva zeci de ore.

“Trebuie să vă spunem că sunt în jur de 40 de posturi care vor rămâne în continuare nealimentate. Ele sunt relativ izolate. Aceste posturi sunt alimentate din tronsoane de rețea care actualmente sunt căzute la pământ. Până  vineri seară, aveam inventariați 140 de stâlpi de medie tensiune rupți. Sâmbătă dimineață, au mai fost raportate încă două tronsoane cu 16 stâlpi rupți„ a adăugat directorul Gabriel Popa.

Conform estimărilor conducerii Electrica, toate problemele din rețeaua de electricitate vor fi remediate până luni seara.  

Conducerea Sucursalei de Distribuție Electrica de la Focșani a precizat că peste 220 de muncitori lucrează pentru remedierea avariilor, fiind pe teren electricieni de la Distribuție, dar și cu muncitori de la AISE, de la Târgoviște, de la Râmnicu Vâlcea și Ploiești, urmând ca echipele să fie suplimentată și cu muncitori de la Buzău.

„Vrem ca până duminică seara, cel târziu luni, să reluăm furnizarea de electricitate către toți consumatorii”, a spus directorul Sucursalei de la Focșani, Gabriel Popa.

Acesta a arătat că vor mai rămâne circa 50 de puncte de transformare nealimentate, însă acelea sunt de la obiective secundare, din mediul rural și nu afectează populația.

Totodată, Popa a declarat că centrala telefonică a sucursalei a fost depășită de situație.

”Am avut probleme cu preluarea apelurilor. Centrala telefonică poate primi 50 de apeluri simultan. Dacă linia telefonică este foarte foarte aglomerată, mulți își pierd răbdarea și închid. Am avut, în aceste zile, 830 de convorbiri preluate și 4.200 care au renunțat”, a precizat directorul Electrica.

viewscnt
Afla mai multe despre
electrica
energie
viscol
vreme
focșani