Elon Musk afirmă că petrolul și gazele naturale nu trebuie demonizate

Elon Musk afirmă că petrolul și gazele naturale nu trebuie demonizate
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2023

Petrolul și gazele nu ar trebui să fie demonizate pe termen mediu, a declarat Elon Musk, fondatorul producătorului de mașini electrice Tesla, dar acesta a mai spus că este important să se reducă emisiile de carbon pentru a conserva planeta, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Musk, vorbind la o adunare politică de dreapta organizată de partidul Frații Italiei al premierului italian Giorgia Meloni, a declarat: ”Alarma privind schimbările climatice este exagerată pe termen scurt”, el adăugând că mișcarea ecologistă ar fi putut să fi mers prea departe, făcând oamenii să își piardă încrederea in viitor, scrie News.ro.

VIDEO Burduja: ANRE ne spune că plafonarea prețurilor la energie și gaze va costa bugetul de stat doar 3 miliarde de lei în 2024, față de 10 miliarde de lei anul acesta CITEȘTE ȘI VIDEO Burduja: ANRE ne spune că plafonarea prețurilor la energie și gaze va costa bugetul de stat doar 3 miliarde de lei în 2024, față de 10 miliarde de lei anul acesta

La summitul climatic COP28 din această lună, reprezentanții a aproape 200 de țări au convenit să înceapă reducerea consumului global de combustibili fosili pentru a preveni cele mai grave schimbări climatice, semnalând eventual sfârșitul erei petrolului.

Musk a spus că se consideră un ecologist și a adăugat că este important ca, pe termen lung, industriile să reducă miliardele de tone de carbon pe care le iau de pe pământ și le eliberează în atmosferă prin arderea combustibililor fosili.

”Nu ar trebui să demonizăm petrolul și gazele pe termen mediu”, a adăugat el.

Întrebat dacă companiile sale vor investi în Italia, Musk a spus că este îngrijorat de scăderea ratei natalității din țară.

”Cred că Italia este un loc grozav pentru a investi, dar vreau să subliniez că îmi fac griji pentru o rată scăzută a natalității. Dacă forța de muncă scade, cine va lucra în țară?” a spus el.

Musk a cerut guvernului italian să creeze stimulente pentru ca familiile să aibă mai mulți copii, adăugând că o țară nu se poate baza doar pe fluxurile de imigrație pentru a umple golul.

Fostul director al FMI Rodrigo Rato, din nou în fața justiției, sub acuzația de fraudă și corupție CITEȘTE ȘI Fostul director al FMI Rodrigo Rato, din nou în fața justiției, sub acuzația de fraudă și corupție

Italia a alocat aproximativ 1 miliard de euro în bugetul de anul viitor pentru a face față crizei demografice a țării.

Nașterile în Italia au scăzut anul trecut pentru al 14-lea an la rând și au fost cele mai reduse de la unificarea țării în 1861.

Vorbind despre site-ul de social media X, Musk a minimizat îngrijorările legate de scăderea publicității pe platformă.

Platforma ”vede deja că se întorc agenții de publicitate”, a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
petrol
gaze