Emisii globale record de dioxid de carbon în 2017

Emisii globale record de dioxid de carbon în 2017
scris 22 mar 2018

Emisiile de dioxid de carbon rezultate din arderea combustibililor fosili au atins, anul trecut, un nivel record de 32,5 gigatone, din cauza creșterii cererii de energie la nivel global și a scăderii ritmului de eficientizare ale producerii și consumului de energie, conform unui anunț dat publicității joi de Agenția Internațională pentru Energie (IEA), transmite Reuters.

La nivel global, nevoia de energie a crescut în 2017 cu 2,1%, până la echivalentul a 14.050 de milioane de tone de petrol - o creștere dublă față de necesarul înregistrat în 2016 - conform estimărilor IEA. Cererea de energie a crescut cu 0,9% în 2016. În intervalul 2011 - 2015 media acestei creșteri a fost tot de 0,9%, scrie Agerpres.

GRAFIC Ce randamente obțin investitorii care au cumpărat acțiuni Transgaz în ultimele 9 luni. Propunere pentru distribuirea a jumătate din profit sub formă de dividende CITEȘTE ȘI GRAFIC Ce randamente obțin investitorii care au cumpărat acțiuni Transgaz în ultimele 9 luni. Propunere pentru distribuirea a jumătate din profit sub formă de dividende

Peste 70% din această creștere globală a cererii energetice a fost asigurată prin exploatarea resurselor fosile - petrol, gaze naturale și cărbune -, iar restul de 30% a fost asigurată din surse regenerabile.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
dioxid de carbon
emisii