Emisiile globale de CO2 au înregistrat în 2018 cea mai puternică creștere din ultimii șapte ani

Emisiile globale de CO2 au înregistrat în 2018 cea mai puternică creștere din ultimii șapte ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2019

Emisiile globale de CO2 au crescut cu 2% în 2018, cel mai puternic avans înregistrat în ultimii șapte ani, arată un raport publicat marți de grupul petrolier BP potrivit căruia lumea este în urmă cu eforturile sale de combatere a modificărilor climatice, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acest raport susține că cererea primară de energie a înregistrat cea mai puternică creștere din acest deceniu în 2018, chiar dacă ritmul de creștere economică a încetinit. China, India și SUA au fost responsabile pentru două treimi din creșterea cu 2,9% a consumului de energie. O creștere a consumului de energie antrenează automat o creștere a emisiilor de gaze cu efect de seră ca urmare a utilizării combustibililor fosili, scrie Agepres.

DOCUMENT SURPRIZĂ Avansul la bunurile luate în leasing va crește cu 50%. Guvernul va schimba Codul Fiscal, obligând achitarea TVA integral la începerea contractului CITEȘTE ȘI DOCUMENT SURPRIZĂ Avansul la bunurile luate în leasing va crește cu 50%. Guvernul va schimba Codul Fiscal, obligând achitarea TVA integral la începerea contractului

Consumul și producția de energie regenerabilă au crescut cu 14,5%, un nivel apropiat de recordul înregistrat în 2017, însă energiile regenerabile nu reprezintă decât o treime din producția totală de energie. Consumul de gaze naturale a crescut cu 5% în 2018, unul din cele mai ridicate nivele din ultimii 30 de ani. De asemenea, consumul de cărbune a crescut cu 1,4% în timp ce producția de cărbune a crescut cu 4,3%, pentru al doilea an consecutiv, după ce a scăzut între 2014 și 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
co2
emisii globale