Enel a finalizat proiectul de modernizare a stației de transformare Teba, după investiții de 10 milioane lei

Enel a finalizat proiectul de modernizare a stației de transformare Teba, după investiții de 10 milioane lei
scris 2 aug 2018

Distribuitorul de energie E-Distribuție Banat, parte din grupul Enel, a anunțat joi că a finalizat proiectul de modernizare a stației de transformare Teba, după investiții de aproape 10 milioane de lei, cu scopul de a îmbunătăți calitatea serviciului de distribuție de electricitate pentru circa 16.500 de clienți.

”Astfel, stația de transformare de înaltă/medie tensiune 110/20 kV va asigura servicii îmbunătățite consumatorilor casnici dar si celor industriali din zona centrală a Municipiului Arad, printre care se numără stația de epurare a apelor uzate, aeroportul Arad, Spitalul Județean, centrul de dirijare a zborurilor. În total, stația de transformare Teba deservește aproape 16,500 clienți de joasă tensiune (majoritatea casnici) și 16 consumatori mari, alimentați din rețeaua de medie tensiune”, a informat Enel, într-un comunicat.

Lucrările de modernizare au presupus înlocuirea aparatajului primar de înaltă tensiune și a echipamentelor de circuite secundare aferente, cu aparatură de ultimă generație, asigurând astfel performanțe tehnice superioare, îmbunătățind fiabilitatea rețele și optimizând activitatea de mentenanță, scrie News.ro.

Enel a înregistrat, la nivel global, un avans de 9,4% al profitului net în primul semestru, până la 2,02 miliarde euro CITEȘTE ȘI Enel a înregistrat, la nivel global, un avans de 9,4% al profitului net în primul semestru, până la 2,02 miliarde euro

De asemenea, capacitatea stației de transformare a fost dublată, ajungînd la 50 MVA, prin instalarea unui nou transformator de putere de 25 MVA, asigurând astfel posibilitatea conectării în condiții optime a unor noi consumatori din zona industrială din Arad.

Lucrările menționate sunt parte a unui program mai amplu de investiții realizat de companiile de distribuție ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanță și îmbunătățirea calității și securității rețelei.

Grupul italian Enel activează în peste 30 de țări de pe cinci continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 86 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea.

Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel are circa 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel