Enel Energie plătește Payzone peste 3 mil. lei pentru încasarea facturilor emise consumatorilor

Enel Energie plătește Payzone peste 3 mil. lei pentru încasarea facturilor emise consumatorilor
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 5 apr 2016

Furnizorul de curent electric Enel Energie, din grupul italian omonim, a atribuit un contract în valoare de 3,02 milioane lei, TVA inclusă, firmei Payzone SA, pentru servicii de încasare a facturilor de electricitate emise de Enel clienților prin intermediul terminalelor Payzone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, obiectul contractului atribuit de Enel către Payzone este "prestarea serviciului de încasare a facturilor emise de către achizitor clienților prin intermediul terminalelor instalate în locațiile comercianților parteneri ai prestatorului".

Contractul a fost atribuit pe 31 martie, iar Payzone SA a fost singurul ofertant la licitația organizată de Enel Energie. Firma este deținută în proporție de aproape 75% de Payzone Group din Irlanda. În România, Payzone operează tranzacții electronice în peste 11.000 de puncte de vânzare, prin intermediul a circa 4.500 de parteneri de retail, și procesează tranzacții de încasare de facturi în peste 2.000 de puncte de vânzare. În 2014, Payzone SA a raportat un profit net de 767.693 lei, la o cifră de afaceri de 172,65 milioane lei.

Fitch a înrăutățit perspectiva ratingului OMV, după ce austriecii au abandonat ținta pentru creșterea producției CITEȘTE ȘI Fitch a înrăutățit perspectiva ratingului OMV, după ce austriecii au abandonat ținta pentru creșterea producției

Anul trecut, la jumătatea lunii august, celălalt furnizor local de energie din grupul Enel, Enel Energie Muntenia, a atribuit un contract pe un an în valoare de 4,71 milioane lei, TVA inclusă, firmei PayPoint, pentru servicii de încasare a facturilor prin intermediul punctelor de plată din rețeaua acesteia.

PayPoint operează în România puncte de plată în peste 9.200 de magazine de proximitate. În 2014, PayPoint Services a înregistrat un profit net de 12,21 milioane lei și o cifră de afaceri de 167,5 milioane lei. Firma este controlată de Pay Point Plc din Marea Britanie.

Enel Energie furnizează energie unui număr de 1,45 milioane de clienți din județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Constanța, Călărași, Tulcea și Ialomița), iar Enel Energie Muntenia deservește 1,1 milioane de consumatori de curent electric din municipiul București și județele Ilfov și Giurgiu.

Potrivit ultimelor date raportate la Ministerul Finanțelor Publice, în 2014, Enel Energie a avut un profit net de aproape 130 milioane lei și o cifră de afaceri de 1,92 miliarde lei, iar Enel Energie Muntenia, un profit net de 46,76 milioane lei, la o cifră de afaceri de 1,83 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
enel energie
enel energie muntenia
factura curent electric
factura energie electrica
plata facturi energie electrica