Enel investește 66 milioane lei în modernizarea rețelelor de înaltă tensiune din jurul capitalei

Enel investește 66 milioane lei în modernizarea rețelelor de înaltă tensiune din jurul capitalei
scris 14 nov 2019

E-Distribuție Muntenia, compania de distribuție a Enel România cu activități în capitală și județele din jurul capitalei, va investi până la finalul anului 66 milioane de lei în rețelele de înaltă tensiune din București, Ilfov și Giurgiu, pentru a îmbunătăți calitatea serviciului de distribuție de electricitate și siguranța în alimentare pentru peste 405.000 de clienți.

Astfel, peste 29 milioane de lei sunt prevăzuți pentru proiecte de modernizare a liniilor electrice de 110 kV. Cele mai importante proiecte, în valoare totală de peste 15 milioane de lei, sunt înlocuirea liniilor electrice subterane de 110 kV Nord-Grozăvești și Nord-Centru din București, crescând siguranța în alimentare pentru aproximativ 98.400 de clienți. Alte proiecte, în valoare de circa 14 milioane de lei, se referă la modernizarea de linii electrice electrice aeriene de înaltă tensiune, cele mai importante lucrări fiind pe liniile Domnești-Jilava, Glina-Popești, Glina-Dudești, CET Sud- Dudești, CET Brazi – Fundeni, Căciulați – Afumați, Căciulați - Tâncăbești și CET Brazi - Tâncăbești.

Proiectele de modernizare a stațiilor de transformare vizează creșterea calității serviciilor pentru circa 237.000 de clienți, în urma unor investiții cu o valoare totală de 37 de milioane de lei. Spre exemplu, stația de transformare Pajura a fost modernizată și introdusă în sistemul Telecontrol, prin care specialiștii E-Distribuție o pot gestiona de la distanță, după investiții de circa 21 milioane de lei. Anul acesta, prin investiții de 5 milioane de lei, capacitatea stației va fi amplificată, urmând să fie instalate două transformatoare suplimentare de câte 25 MVA (Mega Volt Amper), pe lângă cele două existente, cu capacitatea de 40 MVA fiecare. De asemenea, va fi introdusă tensiunea de 20 KV, ceea ce va permite creșterea în condiții de siguranță a consumului clienților deserviți precum și racordarea de noi consumatori în zonă.

Enel investește 66 milioane lei în modernizarea rețelelor de înaltă tensiune din jurul capitalei

Recent a fost pusă în funcțiune noua stație de transformare Transilvania, în județul Ilfov în apropierea șoselei de Centură, în urma unor investiții de 8 milioane de lei. Stația, cu o capacitate de 2x25 MVA, deservește zona din Nordul Bucureștiului.

FOTO George Becali vinde birouri într-un cartier de lux al Bucureștiului CITEȘTE ȘI FOTO George Becali vinde birouri într-un cartier de lux al Bucureștiului

Alte proiecte importante aflate în derulare vizează modernizarea stațiilor Nord, Dudești, Obor, Filaret, Mașini Grele, cu termen de finalizare în perioada 2020-2022. Aceste stații deservesc peste 215.000 de clienți.

Enel investește 66 milioane lei în modernizarea rețelelor de înaltă tensiune din jurul capitalei

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
investiție
distributie
inalta tensiune
bucurești