Enel X a ajuns la peste 90.000 de puncte de încărcare a mașinilor electrice prin aplicația JuicePass

Enel X a ajuns la peste 90.000 de puncte de încărcare a mașinilor electrice prin aplicația JuicePass
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2020

Enel X a anunțat miercuri că și-a extins rețeua de încărcare a vehiculelor electrice (EV) la peste 90.000 de puncte publice de încărcare disponibile utilizatorilor aplicației proprii, JuicePass, de la aproximativ 10.000 de astfel de puncte disponibile la începutul anului 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Enel X continuă extinderea rețelei de încărcare a vehiculelor electrice (EV) la peste 90.000 de puncte publice de încărcare disponibile utilizatorilor aplicației proprii, JuicePass, de la aproximativ 10.000 de astfel de puncte disponibile la începutul anului 2020. Această creștere semnificativă a fost posibilă datorită eforturilor de dezvoltare a rețelei proprii de stații de încărcare publică a Enel X, precum și acordurilor de interoperabilitate încheiate pe tot parcursul anului de către Enel X cu o gamă largă de parteneri comerciali care operează rețele publice de încărcare în întreaga Europă”, arată compania.

Dobânzi penalizatoare pentru facturile “umflate” de furnizorii de electricitate achitate de consumatori CITEȘTE ȘI Dobânzi penalizatoare pentru facturile “umflate” de furnizorii de electricitate achitate de consumatori

Enel X are instalate peste 12.500 de puncte de încărcare în Europa, în timp ce rețeaua a continuat să fie extinsă prin interoperabilitate, prin intermediul platformei de e-mobilitate Hubject, scrie News.ro.

Interoperabilitatea permite utilizatorilor aplicației JuicePass a Enel X să își încarce vehiculele electrice în întreaga Europă printr-o simplă conectare, fără a încheia noi contracte cu diferiți furnizori, într-o rețea care cuprinde acum peste 90.000 de puncte publice de încărcare, inclusiv tehnologii de încărcare folosind curent alternativ (AC) de până la 43 kW, încărcare rapidă folosind curent continuu (DC) de până la 50kW, și încărcare ultrarapidă (peste 100 kW).

"Enel X marchează un moment cheie în ceea ce privește susținerea mobilității electrice la scară largă, prin atingerea a peste 90.000 de puncte de încărcare disponibile prin JuicePass, creșterea substanțială a acoperirii serviciilor, precum și a punctelor de încărcare de curent continuu accesibile utilizatorilor finali, comparativ cu anul anterior. Misiunea noastră este să creăm o experiență de încărcare facilă și universală, valorificând potențialul de eficientizare și reducând  'range anxiety' prin instalarea de stații de încărcare publice inteligente și prin utilizarea tehnologiei de interoperabilitate a eRoaming-ului, oferită de Hubject, cea mai mare platformă de e-mobilitate din Europa", a declarat Francesco Venturini, CEO Enel X.

El afirmă că experiența de încărcare oferită de Enel X le permite clienților să încarce vehiculele ușor și facil acasă, la birou, precum și într-o rețea europeană de puncte publice de încărcare.

”Împreună cu una dintre rețelele cu cea mai mare acoperire din perspectiva punctelor de încărcare disponibile, Enel X oferă o singură interfață digitală, JuicePass, pentru a gestiona atât sesiunile de încărcare private, cât și pe cele publice. Aplicația JuicePass permite șoferilor de vehicule electrice să verifice disponibilitatea stațiilor de încărcare în timp real, beneficiind în același timp de servicii suplimentare, cum ar fi rezervarea stației de încărcare. În plus, fiecare client poate alege cea mai potrivită metodă de plată pentru nevoile sale, fie că este vorba de plata pentru fiecare utilizare sau de un abonament adaptat obiceiurilor individuale de utilizare. Clienții Enel X vor beneficia de un număr tot mai mare de puncte de încărcare disponibile prin JuicePass, în decursul anului 2021”, mai arată compania.

Enel X și-a extins întreaga rețeaua de puncte de încărcare publice și private disponibile consumatorilor finali la peste 170.000 de puncte de încărcare, urmărind o tendință de creștere care va duce la aproximativ 780.000 de puncte de încărcare puse la dispoziție la nivel mondial până la sfârșitul anului 2023.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate de peste 6 GW la nivel global, o capacitate de stocare de circa 116 MW iar, în sectorul mobilității electrice, este jucător de top, cu circa 140.000 de puncte de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

Enel este o companie energetică multinațională, este cea mai mare companie de utilități din Europa după EBITDA din activități curente. Grupul Enel activează în peste 30 de țări din lume, având o capacitate totală instalată de peste 87 GW. Enel distribuie electricitate printr-o rețea de peste 2,2 milioane de kilometri, are peste 74 de milioane de clienți casnici și companii în întreaga lume, reprezentând cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Divizia de energii regenerabile Enel Green Power este cel mai mare jucător privat în domeniul energiei regenerabile și operează unități de producție cu o capacitate instalată de peste 47 GW din surse eoliene, solare, geo-termale și hidro în Europa, cele două Americi, Africa, Asia și Oceania.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel x
juicepass