Enel X deschide primul coridor de încărcare pan-american 100% electric, care se întinde în 11 țări de pe coasta de vest

Enel X deschide primul coridor de încărcare pan-american 100% electric, care se întinde în 11 țări de pe coasta de vest
scris 10 oct 2020

Enel X a anunțat că deschide primul coridor de încărcare pan-american 100% electric, astfel că un vehiculul electric poate călători din America de Nord până în partea de sud a Americii de Sud, pe coridorul care se întinde în 11 țări de pe coasta de vest a Americii și de-a lungul munților Anzi.

”Călătoria cu vehiculul electric din America de Nord până în partea de sud a Americii de Sud este acum o realitate, datorită primului coridor de încărcare al vehiculelor electrice al Enel X, care se întinde în 11 țări de pe coasta de vest a Americii și de-a lungul munților Anzi”, a anunțat compania.

Pe parcursul acestui traseu, aproximativ 196 de puncte de încărcare JuiceBox sunt acum disponibile în aplicația JuicePass, permițând șoferilor să-și încarce mașina electrică sau motocicleta, în timp ce se bucură de peisaje incredibile, de la situl Patrimoniului Mondial UNESCO Cusco, până la vederi uluitoare ale Anzilor, ghețarilor sau ale lacului sărat din deșertul Atacama, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Acord SUA-România pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și retehnologizarea unității 1 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Acord SUA-România pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și retehnologizarea unității 1

”Ne-am asumat provocarea de a construi o rețea de puncte de încărcare folosind tehnologia noastră JuiceBox și de a trimite echipele în cele mai îndepărtate locații din America Latină. Acest proiect de infrastructură de lungă durată este o dovadă a angajamentului nostru de a promova vehiculele electrice în întreaga lume, făcând adoptarea pe scară largă a mobilității electrice o posibilitate, chiar și în locații îndepărtate, unde instalațiile de încărcare a vehiculelor electrice nu erau disponibile anterior”, afirmă Francesco Venturini, CEO al Enel X.

Coridorul de încărcare pan-american 100% electric este în conformitate cu angajamentul Grupului Enel față de obiectivele ONU de dezvoltare durabilă, cu accent pe asigurarea accesului la energie accesibilă și curată, promovarea creșterii economice incluzive, încurajarea infrastructurii rezistente, industrializarea durabilă și inovarea, orașele inteligente și acțiunea climatică.

”Plasând economia circulară la bază, Enel X se angajează în crearea de infrastructuri de încărcare publice și private și servicii inovatoare, pentru a depăși barierele de utilizare și pentru a crea o nouă valoare economică, socială și de mediu pentru toți: acționari, consumatori, afaceri și administrații publice. Datorită unui program inovator de stimulare a economiei circulare aplicat întregului portofoliu, Enel X lucrează pentru a face infrastructurile de reîncărcare mai circulare, nu numai în fazele de utilizare, ci pe durata tuturor etapelor din viața produsului, începând de la combinarea aprovizionării cu energie regenerabilă cu plasticul reciclat pentru cutii și până la maximizarea pieselor de schimb în timpul fazelor de instalare și întreținere”, mai arată compania.

Ca parte a coridorului de încărcare, au fost instalate 220 de puncte de încărcare JuiceBox, active acum în 11 țări: Argentina, Bolivia, Chile, Columbia, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Mexic, Nicaragua, Panama și Peru. Dintre acestea, 196 de puncte de încărcare sunt integrate și vizibile în JuicePass, aplicația Enel X care permite utilizatorilor să gestioneze toate serviciile de încărcare disponibile la punctele de încărcare publice și private.

Aplicația oferă mai multe profiluri de utilizator, în funcție de nevoile de utilizare ale clienților: încărcare publică, încărcare la locul de muncă sau încărcare la domiciliu. JuicePass funcționează și cu toate rețelele de încărcare publice compatibile cu Enel X.

Coridorul de încărcare electrică pan-american, care este prezentat în documentarul Long Way Up, facilitează mobilitatea electrică între Ensenada, peninsula Baja California din Mexic, și Ushuaia, un oraș din sudul Argentinei care a devenit acum cel mai sudic punct al continentului care se bucură de o instalație de încărcare a mașinilor electrice.

Enel X este un furnizor de top de infrastructuri de mobilitate electrică și soluții de rețea, cu aproximativ 130.000 de puncte de încărcare inteligente publice și private disponibile în întreaga lume. Datorită acordurilor de interoperabilitate, își extinde continuu rețeaua pentru a spori mobilitatea electronică transfrontalieră. Cu același scop, noul coridor de încărcare pan-american va facilita electrificarea continentului sud-american.

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluții de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW la nivel global, o capacitate de stocare instalată de 110 MW iar, în sectorul mobilității electrice, este jucător de top, cu circa 130.000 de puncte publice și private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

Enel X deschide primul coridor de încărcare pan-american 100% electric, care se întinde în 11 țări de pe coasta de vest

viewscnt
Afla mai multe despre
enel x
masini electrice