Engie se va retrage din peste 25 de țări până în 2021

Engie se va retrage din peste 25 de țări până în 2021
scris 12 mai 2020

Compania franceză de utilități Engie a anunțat marți că va accelera planurile de retragere de pe unele piețe și până în 2021 va pleca din peste 25 de țări, în timp ce va reduce divizia de soluții pentru clienți, cea mai lovită de pe urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

În februarie anul trecut, compania anunța că că se va concentra pe 20 de țări și 30 de metropole, ceea ce înseamnă că va ieși de pe alte 20 de piețe în următorii trei ani, conform unui nou plan strategic pentru 2019-2021 conform căruia investițiile Engie vor viza în special energiile regenerabile, serviciile și infrastructura.

În primul trimestru din 2020, veniturile Engie au scăzut cu 3,7%, la 16,5 miliarde de euro (17,85 miliarde de dolari), parțial din cauza vremii neobișnuit de calde, care a redus cererea de energie, scrie Agerpres.

Noi metode ale agenților imobiliari în contextul pandemiei: Familia și prietenii nu mai vin împreună să vizioneze locuința, agenții vor purta măști, mănuși, echipament de protecție pentru încălțăminte CITEȘTE ȘI Noi metode ale agenților imobiliari în contextul pandemiei: Familia și prietenii nu mai vin împreună să vizioneze locuința, agenții vor purta măști, mănuși, echipament de protecție pentru încălțăminte

Epidemia a început din martie să afecteze vânzările Engie, în urma impunerii măsurilor de izolare în Europa, cea mai afectată fiind divizia de soluții pentru clienți, cea care, de exemplu, furnizează companiilor sisteme de răcire și de încălzire.

Venitul operațional al Engie a scăzut cu 2,1% pe o bază comparabilă, la 1,9 miliarde de euro, în timp ce divizia de energie nucleară și cea de energie regenerabilă au avut evoluții bune, se arată într-un comunicat al grupului francez.

Compania nu va mai dezvolta activități în unele țări și se va retrage din altele.

"Engie și-a ajustat ținta de raționalizare a pieței, cu decizia de a ieși din peste 25 de țări până în 2021, care va avea un impact redus asupra venitului operațional", informează firma franceză

viewscnt
Afla mai multe despre
engie