Engie, prezent și în România, va pleca din 20 de țări

Engie, prezent și în România, va pleca din 20 de țări
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2019

Grupul francez de utilități Engie a anunțat astăzi că se va concentra pe 20 de țări și 30 de metropole, ceea ce înseamnă că va ieși de pe alte 20 de piețe în următorii trei ani, conform unui nou plan strategic pentru 2019-2021 conform căruia investițiile Engie vor viza în special energiile regenerabile, serviciile și infrastructura, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul general Isabelle Kocher a mai spus că, în următorii trei ani, Engie va vinde active în valoare de șase miliarde de euro, după ce în perioada 2016-2018 a vândut active din domeniul combustibililor fosili în valoare de aproximativ 14 miliarde euro. Kocher a mai spus că noul plan are drept obiectiv simplificarea structurii Engie, un grup care este prezent în aproximativ 70 de țări, scrie Agerpres.

VIDEO Nintendo va lansa anul acesta două noi jocuri din seria Pokemon CITEȘTE ȘI VIDEO Nintendo va lansa anul acesta două noi jocuri din seria Pokemon

"Vom da prioritate unui număr de 20 de țări în care avem deja o bază solidă de mult timp și pe 30 de zone metropolitane, în special din Asia de Sud-Est și Africa, regiuni în care avem o prezență relativ mică și care vor garanta creșterea, pentru că au nevoi considerabile" a spus Isabelle Kocher.

În urmă cu o săptămână a fost anunțat că grupul francez de utilități Engie urmează să își restrângă amploarea geografică a operațiunilor și se va concentra pe rețele și regenerabile, conform unui plan de reducere a costurilor cu un miliard de euro destinat creșterii veniturilor.

Engie, primul furnizor de gaze naturale din Franța cu 9,6 milioane de contracte, are peste 16 milioane de clienți în Europa. Grupul francez are operațiuni pe întregul lanț de producție a gazelor naturale lichefiate, de la explorare și producție pentru identificarea și exploatarea noilor zăcăminte și până la distribuția către clientul final.

Pe piața din România, Engie este prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate și servicii energetice și de mediu.

EXCLUSIV Elvețienii de la Alpiq, foști beneficiari de energie ieftină de la Hidroelectrica, au părăsit România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Elvețienii de la Alpiq, foști beneficiari de energie ieftină de la Hidroelectrica, au părăsit România

Engie România, fosta GDF Suez România, a consemnat în 2017 un profit net de 337,24 milioane lei, în scădere cu 8,7% comparativ cu 2016, la o cifră de afaceri de circa 5,07 miliarde lei, cu peste 8% mai mare față de anul anterior.

Businessul de distribuție de gaze, derulat prin filiala Distrigaz Sud Rețele, a avut în 2017 un profit net de 123,17 milioane lei, în scădere de la 127,65 milioane lei în anul anterior,  și o cifră de afaceri de 1,24 miliarde lei, în creștere față de 1,14 miliarde lei în 2016.

Pe lângă furnizarea și distribuția de gaze, Engie mai este activă pe piața românească în producția, furnizarea și tradingul de de energie electrică, deținând două parcuri eoliene, în domeniul serviciilor energetice, precum și în sectorul proiectării și ingineriei pentru industria energetică.

viewscnt
Afla mai multe despre
engie
energie