Exporturile de țiței din SUA către Europa au atins un nivel record

Exporturile de țiței din SUA către Europa au atins un nivel record
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2023

Exporturile de țiței din SUA către Europa au atins în martie un record de 2,1 milioane de barili pe zi, în medie, stimulate de reduceri mari la nivelul de referință global și de cererea mai slabă de petrol din partea rafinăriilor din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit News TV îi va aduce împreună, în Maratonul Economia Verde, programat pentru 28 martie,  pe cei mai importanți jucători din industriile care au făcut pași importanți în trecerea la economia verde și care au adoptat sustenabilitatea ca strategie majoră a companiei pe care o reprezintă.

Vor participa atât miniștrii Economiei și Mediului, cât și oficiali din Ministerul Energiei și marii jucători din domeniu.

Maratonul va fi organizat cu sprijinul Environ, Tinmar Energy, Transgaz, ING, ACUE, Bursa de Valori București, Romgaz, Electrica Furnizare.

Exporturile record către Europa și China din această lună reflectă creșterea comerțului cu țiței al Statelor Unite și faptul că americanii își consolidează rolul de furnizori ai Europei după invazia Rusiei în Ucraina, scrie News.ro.

VIDEO&FOTO Hidroelectrica a semnat la Abu Dhabi, în prezența lui Iohannis, colaborarea cu un gigant din Emirate pentru producția de energie regenerabilă CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Hidroelectrica a semnat la Abu Dhabi, în prezența lui Iohannis, colaborarea cu un gigant din Emirate pentru producția de energie regenerabilă

Înghețul de sărbători a anulat operațiunile la o duzină de rafinării din SUA, crescând numărul întreținerilor programate ale fabricilor și reducând cererea de țiței, ceea ce a mărit discountul la țițeiul american față de petrolul Brent, de referință.

Încetinirea activităților de rafinare a afectat prețurile petrolului West Texas Intermediate din SUA, în timp ce  petrolul Brent a fost susținut de disponibilitatea în scădere a petrolului rusesc, precum și de complicațiile cu fluxurile exploatării Johan Sverdrup din Norvegia, a declarat analistul Kpler Matt Smith.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
sua
export