Familia unui miliardar turc fost vicepreședinte al Fenerbahce pregătește un parc fotovoltaic de milioane euro în România

Familia unui miliardar turc fost vicepreședinte al Fenerbahce pregătește un parc fotovoltaic de milioane euro în România
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 28 mar 2024

O subsidiară a conglomeratului turc de infrastructură Akfen Holding, fondat de miliardarul Hamdi Akin și controlat acum de copiii săi, se pregătește să intre pe piața românească a producției de energie regenerabilă, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Conducerea Akfen Renewable Energy, parte a Akfen Holding, a decis înființarea unei companii de profil în România, în parteneriat cu firma locală de construcții Devvis Services, cu acționari de asemenea turci. Akfen Renewable Energy deține în prezent, în Turcia, un portofoliu operațional de producție de electricitate cu putere instalată însumată de aproape 700 MW.

Amazon raportează pierderi în urcare puternică la centrul de dezvoltare din România CITEȘTE ȘI Amazon raportează pierderi în urcare puternică la centrul de dezvoltare din România

Akfen Renewable Energy va deține 85% din capitalul noii firme, care își propune să dezvolte un proiect de parc fotovoltaic cu putere instalată de circa 10 MW în România.

Valoarea investiției este estimată la 6,5 milioane euro. În plus, va fi pregătit un buget pre-dezvoltare de 150.000 euro.

ANPC revine cu o nuanță: Furajele care dau culoarea galbenă a puilor nu sunt toxice; reprezintă o practică înșelătoare CITEȘTE ȘI ANPC revine cu o nuanță: Furajele care dau culoarea galbenă a puilor nu sunt toxice; reprezintă o practică înșelătoare

Hamdi Akin, fondatorul grupului-mamă al Akfen Renewable Energy, cu avere estimată de Forbes la 1,8 miliarde dolari, a fost vicepreședinte al clubului sportiv Fenerbahce Istanbul în perioada 2000-2002 și a continuat și ulterior să se manifeste public ca fan al grupării.

El a înființat Akfen Holding în 1976, grupul ajungând la rulaj de peste 400 milioane dolari anul trecut, cu investiții în energie, transporturi, logistică și turism.

viewscnt
Afla mai multe despre
fenerbahce istanbul
conglomerat turc
investitori turci românia
investiții energie regenerabilă
parc fotovoltaic