Producătorii chinezi de turbine eoliene și-au consolidat dominația asupra pieței mondiale în 2023: patru din primele cinci companii globale sunt din China

Producătorii chinezi de turbine eoliene și-au consolidat dominația asupra pieței mondiale în 2023: patru din primele cinci companii globale sunt din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2024

Patru dintre primii cinci mari producători mondiali de turbine eoliene au fost anul trecut companii cu sediul în China, față de doar două companii în 2022, arată un raport publicat de BloombergNEF.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit acestui document, Goldwind Science & Technology Co. și-a conservat poziția de lider mondial, urmat de o altă firmă chineză, Envision Energy Co., care a reușit să treacă în fața grupului danez Vestas Wind Systems A/S. În schimb, grupul american General Electric Co. și cel spaniol-german Siemens Gamesa nu se mai numără printre primii cinci mari producători mondiali de turbine eoliene, scrie Agerpres.

Volvo spune adio mașinilor diesel, după 45 de ani CITEȘTE ȘI Volvo spune adio mașinilor diesel, după 45 de ani

Același raport susține că China a fost responsabilă anul trecut pentru aproape două treimi din capacitățile eoliene onshore și offshore instalate la nivel mondial. În plus, chiar dacă producătorii chinezi de turbine eoliene și-au majorat vânzările pe piețele externe, ei au continuat să se bazeze pe piața lor internă pentru aproximativ 98% din capacitățile instalate.

„Boom-ul înregistrat anul trecut în China ascunde o tendință îngrijorătoare, în condițiile în care noile capacități instalate în altă parte au fost cu doar 8% mai mari”, susține Oliver Metcalfe, director de cercetare pe energia eoliană la BNEF. Potrivit acestuia, proiectele aprobate recent în Europa și explozia comenzilor de turbine în SUA sunt „semnale că cererea va accelera”.

China are cea mai mare și mai fragmentată piață a turbinelor eoliene, cu peste 12 producători locali, iar concurența acerbă la capitolul prețuri a afectat marjele de profit și i-a trimis pe mulți producători chinezi să se extindă peste graniță. Prețul turbinelor eoliene „made in China” care au fost livrate pe piețele externe este cu aproximativ o cincime mai mic decât cel al rivalilor americani și europeni, potrivit BNEF.

viewscnt
Afla mai multe despre
turbine eoliene
china