Fiul "regelui eolienelor" Emanuel Muntmark intră în acționariatul unui furnizor de produse petroliere din Constanța

Fiul "regelui eolienelor" Emanuel Muntmark intră în acționariatul unui furnizor de produse petroliere din Constanța
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 12 feb 2018

Andrei Muntmark, fiul omului de afaceri suedez rezident în Monaco Emanuel Muntmark, deținătorul Monsson Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte de producție de energie regenerabilă din România, a intrat în acționariatul furnizorului și distribuitorului de produse petroliere Gherman Properties din Constanța, deocamdată cu o participație infimă, de 0,2% din capital.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Odată cu cooptarea ca asociat a lui Muntmark junior, firma Gherman Properties și-a completat și obiectul secundar de activitate, urmând să poată activa și în comerțul cu cereale, semințe, furaje și tutun.

Andrei Muntmark, în vârstă de 33 de ani, este director comercial al grupului de companii înființat de tatăl său și conduce totodată firmele din grup Orchid Maintenance, specializată în instalare, mentenanță și service de turbine eoliene, și furnizorul de energie Monsson Trading.

GRAFIC BNR: Cât costau pâinea, oul, laptele și untul în 1900 în București, Paris și orașele din America și cât costă acum CITEȘTE ȘI GRAFIC BNR: Cât costau pâinea, oul, laptele și untul în 1900 în București, Paris și orașele din America și cât costă acum

Gherman Properties, a cărei principală activitate este comercializarea angro de carburanți auto pentru companii, cum ar fi cele din transporturi sau agricultură, este controlată de Alex Gherman, în vârstă de 37 de ani, fost prim-vicepreședinte al filialei Constanța a ALDE, partid din partea căruia a și candidat, fără succes, pentru un mandat de senator la alegerile parlamentare din 2016.

Compania, care deține și o stație de alimentare cu carburanți în Constanța, a terminat anul 2016 cu o cifră de afaceri de circa 2 milioane lei și cu o pierdere modică, de puțin peste 20.000 lei. Gherman Properties și-a exprimat la un moment intenția de a se extinde și în sectorul gazelor naturale.

În clădirea din Constanța unde își are sediul compania, Alex Gherman deține un spațiu comercial închiriat, de pe urma căruia a încasat sub formă de chirie în 2015 suma de 32.000 euro, potrivit declarației sale de avere din 2016 depuse din postura de candidat la alegerile parlamentare. La adresa respectivă funcționează un centru de daune al asigurătorului Omniasig. 

viewscnt
Afla mai multe despre
emanuel muntmark
andrei muntmark
gherman properties
carburanti
produse petroliere
furnizor carburanti
distribuitor carburanti
energie regenerabila
energie eoliana