Fostul viceprimar al Craiovei și soția fostului ministru al Culturii - numiți în conducerea Teletrans, filiala de IT&C a Transelectrica

Fostul viceprimar al Craiovei și soția fostului ministru al Culturii - numiți în conducerea Teletrans, filiala de IT&C a Transelectrica
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 8 feb 2018

Teletrans, filiala de telecomunicații și tehnologia informației a operatorului sistemului energetic național Transelectrica, l-a numit luna trecută pe fostul viceprimar al Craiovei Dan Dașoveanu în funcția de director general al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Dașoveanu este inginer de automatizări și calculatoare și a fost viceprimar al Craiovei până în vara anului 2016, după care a preluat funcția de director general și administrator al societății High-Tech Industry Park Craiova, controlată de Consiliul Județean Dolj și care operează parcul industrial omonim, realizat în urma unei investiții de peste 4 milioane euro. De asemenea, a fost consilier pe probleme economice al primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, astăzi ministru al Muncii. Anterior, Dașoveanu a fost membru al Consiliului Local Craiova, inițial din partea PDL, după care a activat independent.

Fostul viceprimar a devenit director general al Teletrans după ce ex-directorul Claudiu Tudorel Preoteasa a renunțat la mandat, care îi fusese încredințat în octombrie anul trecut. Preoteasa a deținut în trecut mai multe funcții de top în administrația centrală, cum ar fi cea de vicepreședinte al Administrației Fondului pentru Mediu, și este finul fostului premier PSD Victor Ponta și fiul lui Constantin Preoteasa, fost lider social-democrat în Gorj, județ unde a condus Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

BNR vede surse noi de incertitudine și va anunța vineri schimbarea prognozei de inflație, mai mare în lunile următoare decât estimările inițiale CITEȘTE ȘI BNR vede surse noi de incertitudine și va anunța vineri schimbarea prognozei de inflație, mai mare în lunile următoare decât estimările inițiale

Dan Dașoveanu, noul director general al Teletrans, a mai deținut funcții de management de top la companiile Polystart Impex și Pandomus Industrial Service, contractori ai producătorului auto Ford Craiova, precum și la Road and Civil Craiova, și a controlat mai multe firme, în diverse domenii, cum ar fi IT și comunicații, construcții și comerț. De asemenea, a fost șef al CA-ului companiei SUCPI SA, din partea SIF Oltenia.

Revoluția din decembrie 1989 l-a prins în postul de șef pe zona de importuri de echipamente electronice Robotron din RDG la Întreprinderea pentru Întreținerea și Repararea Utilajelor de Calcul (IIRUC) București. Dașoveanu a mai fost și consilier economic la Ambasada României din Berlin, în perioada 2001-2005, precum și coordonator al activităților Centrului Român de Comerț Exterior din Dolj.

Teletrans, controlată integral de Transelectrica, a mai decis administrator provizoriu al companiei să fie Gabriela Otilia Romașcanu, consilier la Secretariatul General al Guvernului și fost consilier parlamentar la Camera Deputaților, la cabinetul fostului vicepremier și premier interimar Marcel Ciolacu. Ea este soția fostului ministru al Culturii Lucian Romașcanu.  

După eliminarea vizelor, românii au început să caute mai multe zboruri către Canada. Cât costă o călătorie CITEȘTE ȘI După eliminarea vizelor, românii au început să caute mai multe zboruri către Canada. Cât costă o călătorie

Teletrans a terminat prima jumătate a lui 2017 cu un profit net de 2,8 milioane lei și o cifră de afaceri de 18,4 milioane lei, iar anul 2016 – cu un plus de 4,16 milioane lei și o cifră de afaceri de 39,2 milioane lei.

Principalele activități ale societății sunt mentenanța preventivă sau corectivă pentru principalele sisteme informatice critice care asigură funcțiile operatorului de sistem, transport și al pieței de echilibrare Transelectrica, precum și serviciile de integrare in sistemul EMS/SCADA pentru producătorii de energie din surse regenerabile și pentru noile sisteme de comandă-control din stații electrice retehnologizate..

În decembrie anul trecut, un fost membru al Consiliului Local Craiova, Silviu-Cristian Ștefănescu-Dragotă, a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al SMART SA, filiala de mentenanță a Transelectrica.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
teletrans
smart sa
primaria craiova
psd