FMI vede o scădere a prețurilor la energie "până la sfârșitul primului trimestru" din 2022. Cel mai negru scenariu în iarnă

FMI vede o scădere a prețurilor la energie "până la sfârșitul primului trimestru" din 2022. Cel mai negru scenariu în iarnă
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2021

Prețurile energiei, care cresc și îngrijorează piețele, se așteaptă să se modereze „până la sfârșitul primului trimestru al anului 2022”, a declarat Gita Gopinath, economist-șef al Fondului Monetar Internațional într-un interviu acordat AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federatia Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

"Deocamdată, chiar dacă pe termen scurt, (...) în câteva luni de iarnă, prețurile la energie vor fi ridicate, ne așteptăm să scadă din nou până la sfârșitul primului trimestru, aAnul viitor și în al doilea trimestru", a spus ea.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Cu toate acestea, ea a recunoscut că „riscul semnificativ” era acela de a avea o iarnă aspră, care ar duce apoi la „întreruperi mult mai mari și întreruperi care ar avea un efect mult mai mare asupra lumii”, scrie Hotnews.ro.

"Cel mai rău scenariu ar fi să avem o iarnă deosebit de dură în emisfera nordică, cu o creștere a cererii de energie. Și, în același timp, nu am fi rezolvat problema întreruperilor lanțurilor de producție", a spus ea.

Cu toate acestea, doamna Gopinath nu se așteaptă la o criză ca cea din anii 1970, deoarece „în general, lumea depinde mult mai puțin de energie”.
Și „ar fi nevoie de o creștere mult mai mare a prețurilor la gaz, de exemplu, pentru a (...) duce la o inflație foarte mare”.

Piețele sunt însă tot mai îngrijorate de creșterea prețurilor la energie care afectează întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
fmi
energie
pret