Fondatorul și proprietarul Restart Energy a primit aviz de mediu pentru proiectul de parc agrovoltaic de peste 400 MW din Arad. Compania și-a înființat divizie specializată

Fondatorul și proprietarul Restart Energy a primit aviz de mediu pentru proiectul de parc agrovoltaic de peste 400 MW din Arad. Compania și-a înființat divizie specializată

Sursă foto: https://agrovoltaic.org/

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 3 oct 2023

O firmă controlată indirect de Armand Domuța, fondatorul și proprietarul furnizorului de energie și servicii energetice Restart Energy One, a primit aviz de mediu pentru planul urbanistic zonal (PUZ) al proiectului construirii unui parc agrovoltaic cu putere instalată de 410 MW în comuna arădeană Șimand, anunțat în vară de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Conceptul presupune utilizarea la comun a aceleiași suprafețe de teren atât pentru producția de energie solară, cât și pentru agricultură.

Proprietarul celui mai important grup de lux din lume, cel mai bogat european, este cercetat pentru posibilă spălare de bani. Afaceri cu un oligarh rus CITEȘTE ȘI Proprietarul celui mai important grup de lux din lume, cel mai bogat european, este cercetat pentru posibilă spălare de bani. Afaceri cu un oligarh rus

Termenul estimat de punere în funcțiune a noii unități de producție de energie regenerabilă solară este finalul anului 2025. Avizul tehnic de racordare (ATR) pentru proiect a fost emis de Transelectrica în mai.

Parcul agrovoltaic de 410 MW de la Șimand va ocupa aproape 325 de hectare de teren arabil extravilan, pe care se află culturi agricole și pășuni, potrivit studiului de evaluare în baza căruia a fost acordat avizul de mediu. Centrala solară va fi formată din panouri fotovoltaice cristaline Jinko, fabricate de producătorul chinez omonim.

Guvernul portughez vinde un pachet de control la TAP Air Portugal. British Airways, Lufthansa și Air France-KLM, printre companiile interesate CITEȘTE ȘI Guvernul portughez vinde un pachet de control la TAP Air Portugal. British Airways, Lufthansa și Air France-KLM, printre companiile interesate

Dezvoltatorul este firma Agrovoltaics SRL din Timiș, controlată indirect de Armand Domuța prin intermediul Armand Consulting SRL, care este și acționarul majoritar (cu peste 98% din capital) al principalei companii din grup, Restart Energy One.

Restart Energy One și-a înființat anul acesta divizia Agrosolar, prin care instalează panouri fotovoltaice clienților din sectorul agricol, la înălțimi și distanțe care să permit cultivarea plantelor și trecerea utilajelor agricole, potrivit raportului oficial al companiei pe primul semestru din 2023. Societatea a raportat profit net de peste 37 milioane lei pe prima jumătate a anului, de peste 5 ori mai mare față de perioada similară din 2022, la venituri totale de 162,25 milioane lei, în creștere cu peste 46%.

viewscnt
Afla mai multe despre
restart energy one
parc agrovoltaic
energie fotovoltaică agricultură