Un conglomerat gigant de cooperative agricole din Germania, vechi de 100 de ani, pregătește parcuri eoliene și fotovoltaice în România. Se caută manager general

Un conglomerat gigant de cooperative agricole din Germania, vechi de 100 de ani, pregătește parcuri eoliene și fotovoltaice în România. Se caută manager general
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 11 sep 2023

Conglomeratul de asociații de cooperative agricole BayWa din Germania, înființat în 1923, cu venituri totale de peste 27 miliarde euro anul trecut (din care mai mult de o treime obținute în sectorul energetic), peste 24.000 de angajați și activități în 43 de țări, se află în curs de constituire a unui portofoliu semnificativ de unități de producție de energie regenerabilă în România, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

BayWa, listat la bursele din Frankfurt și Munchen, este prezent în România din 2015, prin operatorul de trading și logistică de cereale și oleaginoase RWA Raiffeisen Agro Romania, un business cu rulaj de peste jumătate de miliard de lei anul trecut.

Procurorul care anchetează dosarul Crevedia a cerut arestarea preventivă a celor doi asociați ai firmei care deținea stația GPL. Aceștia ar fi promovat, repetat și sistematic, încălcarea legii privind operațiunile cu GPL. Sechestru pe bunuri și conturi CITEȘTE ȘI Procurorul care anchetează dosarul Crevedia a cerut arestarea preventivă a celor doi asociați ai firmei care deținea stația GPL. Aceștia ar fi promovat, repetat și sistematic, încălcarea legii privind operațiunile cu GPL. Sechestru pe bunuri și conturi

În ultimii 2 ani, inclusiv foarte recent, germanii au înființat sau preluat circa 20 de companii locale cu profil energetic, prin divizia lor specializată în regenerabile BayWa r.e.

BayWa r.e. este în curs de constituire a unui portofoliu semnificativ de proiecte de energie regenerabilă, cu accent pe energie solară și eoliană, pentru a sprijini tranziția energetică în România. Vine, totodată, cu abordări inovative, cum ar fi proiecte-hibrid, stocare de energie, unități agrovoltaice și parcuri fotovoltaice plutitoare, pentru a răspunde câtorva dintre provocările cheie (ale tranziției – n.r.)″, este planul companiei germane, care se află în proces de recrutare a unui manager general care să se ocupe de toate proiectele energetice din România.

Klaus Iohannis: În cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, stat aliat NATO CITEȘTE ȘI Klaus Iohannis: În cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, stat aliat NATO

Una dintre firmele din România ale BayWa, înființată în 2021, se află în faza de elaborare a studiului de soluție în vederea obținerii avizului de racordare pentru un proiect de parc fotovoltaic cu putere instalată de circa 250 MW, ce urmează să fie amplasat în comuna Băneasa din județul Giurgiu. Termenul estimat de punere în funcțiune este finalul anului 2025.

Alte 2 societăți românești ale conglomeratului german pregătesc parcuri fotovoltaice pe amplasamente din comuna Frumușița din județul Arad.

DOCUMENT Ultima formă a proiectului privind reducerea cheltuielilor publice. Fără vouchere de vacanță anul viitor, dar cu excepții. Schimbări la telefoane și mașini CITEȘTE ȘI DOCUMENT Ultima formă a proiectului privind reducerea cheltuielilor publice. Fără vouchere de vacanță anul viitor, dar cu excepții. Schimbări la telefoane și mașini

Cei mai mari acționari ai BayWA sunt grupurile Bayerische Raiffeisen-Beteiligungs-Aktiengesellschaft (BRB – 34,05%) și Raiffeisen Agrar Invest AG (27,88%), restul acțiunilor constituind free-float bursier.

BayWa, business cu 100 de ani vechime, a terminat anul trecut cu venituri totale de peste 27,1 miliarde euro (din care 9,8 miliarde euro din operațiunile din sectorul energetic) și profit operațional EBITDA de 504,1 milioane euro (292,7 milioane euro din energie).

viewscnt
Afla mai multe despre
baywa
cooperative agricole germania
investiții românia energie regenerabilă
parcuri fotovoltaice
parcuri eoliene