Parcul eolian al grupului CEZ de la Cogealac și-a majorat producția de energie la un nivel record

Parcul eolian al grupului CEZ de la Cogealac și-a majorat producția de energie la un nivel record
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 7 feb 2018

Producția de energie electrică a parcului eolian CEZ de la Cogealac-Fântânele s-a situat anul trecut la un nivel record de 1.323 GWh, cu 14% mai mult față de 2016, beneficiind de o forță a vântului în medie de 7.25 m/s.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), producția de energie electrică realizată de centralele eoliene în România crescuse până la finalul lunii noiembrie 2017 cu 13% fata de aceeași perioada a anului 2016.

“Important de menționat este faptul ca deși parcul eolian cuprinde 240 de turbine de 2,5 MW, acesta a raportat un factor de capacitate de 25,18%. Asta înseamnă că din cele 240 de turbine au generat energie verde aproximativ 61”, precizează CEZ într-un comunicat de presă.

Romgaz vrea să-și majoreze participația la masivul zăcământ de gaze Trident din Marea Neagră, controlat și operat de rușii de la Lukoil CITEȘTE ȘI Romgaz vrea să-și majoreze participația la masivul zăcământ de gaze Trident din Marea Neagră, controlat și operat de rușii de la Lukoil

Cea mai mare producție a fost înregistrată în luna decembrie, cu peste 154 GWh.

Producția eoliană realizată de parcul eolian CEZ în luna decembrie ar fi putut asigura energia verde pentru orașele Filiași, Dăbuleni, Calafat, Câmpulung și Curtea de Argeș, adică peste 46 000 de case, timp de un an de zile.

Pe data de 21 aprilie, parcul eolian CEZ a atins recordul său la capitolul energie verde, înregistrând peste 12 GWh de energie verde.

În 2016, Grupul CEZ a produs aproximativ 11% din totalul cantității de energie regenerabilă necesar statului roman pentru a îndeplini target-ul de 20% impus de directivele europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
priodcuție
energie
eoliană
cez