Dacia țintește ajutoare de la stat pentru energie și un parc fotovoltaic

Dacia țintește ajutoare de la stat pentru energie și un parc fotovoltaic
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 oct 2022

Șefii Renault – Dacia au venit la București și i-au prezentat premierului Ciucă două proiecte de finanțare, sub forma unor subvenții, cu ocazia întâlnirii în uzina Dacia din Mioveni, ambele în domeniul energiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aflați într-o vizită de câteva zile la București, doi dintre cei mai importanți șefi ai Renault – Dacia, președintele Jean Dominique Senard și CEO-ul Dacia, Denis le Vot, au avut o scurtă întâlnire cu un grup restrâns de jurnaliști, în cadrul discuției fiind dezvăluit și motivul vizitei lor în România. Jean Dominique Senard, președintele grupului Renault, a spus că vizitele în uzinele grupului fac parte din activitatea sa, iar Dacia este o unitate importantă a grupului.  

„Dacia are un viitor strălucit” a fost concluzia lui Senard, care spune că este mândru de ce a găsit în uzina din Mioveni, pe care o descrie ca fiind „o bijuterie a grupului Renault”.

VIDEO & FOTO Noi imagini cu Alpine Alpenglow CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Noi imagini cu Alpine Alpenglow

Celelalte scopuri ale vizitei, aparent „de protocol”, au reieșit însă din discuția ulterioară cu șefii Dacia: ei s-au întâlnit cu Nicolae Ciucă pentru a discuta două proiecte importante pentru companie. Unul este cel referitor la subvenționarea Automobile Dacia în baza actului normativ care a aprobat o schemă de ajutor pentru marii consumatori de energie, în valoare de 1,5 miliarde de lei.

Nu este foarte clar dacă Dacia țintește întreaga sumă, dar directorul general al Dacia, Mihai Bordeanu, a confirmat că întâlnirea cu premierul României a avut și acest scop. „Cu câteva ore înainte de întâlnirea noastră a fost publicat în Monitorul Oficial documentul referitor la ajutorul de stat și am ținut să discutăm cu prim-ministrul despre cum am putea beneficia de acest program”.

A doua discuție a fost tot una legată de suportul financiar pe care Guvernul României îl poate acorda constructorului Dacia.  „Intenționăm să construim un parc fotovoltaic pe 46 de hectare și am prezentat proiectul tehnic domnului prim-ministru. Dosarul va merge la Ministerul Energiei pentru a fi analizat” a explicat Jean Dominique Senard.

VIDEO&FOTO Premierul Ciucă s-a întâlnit la Mioveni cu șefii Renault și a testat Jogger Hybrid. „Avem proiecte uriașe la Dacia”. La companie vine un ajutor de stat CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Premierul Ciucă s-a întâlnit la Mioveni cu șefii Renault și a testat Jogger Hybrid. „Avem proiecte uriașe la Dacia”. La companie vine un ajutor de stat

Nicolae Ciucă declarase și el cu o zi înainte că a mers la Mioveni după ce a aprobat schema de ajutor.

„Ieri am aprobat în Guvern schema de 1,5 miliarde pentru sprijinul marilor consumatori și am vrut să am certitudinea că toate aceste elemente de coordonare sunt funcționale și se aplică în realitate și reușim să coordonăm eforturile pe care conducerea uzinei le face astfel încât să putem să ne adaptăm la această perioadă de criză energetică”.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
ajutor de stat
schema ajutor energie
jean dominique senard