FOTO Românii de la CIS Gaz au semnat un acord cu cel mai mare distribuitor de gaze naturale din Egipt

FOTO Românii de la CIS Gaz au semnat un acord cu cel mai mare distribuitor de gaze naturale din Egipt

Sursă foto: https://cisgaz.com/ro/

Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2023

CIS Gaz, una dintre cele mai importante companii de lucrări de construcții-montaj și servicii conexe pentru conducte și instalații de gaze naturale și petrol din România, controlată și condusă de Sebastian Călugăr, a semnat un memorandum de cooperare cu Town Gas, cel mai mare operator de rețele de distribuție a gazelor din Egipt.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

″Cele două companii vor susține în comun proiecte reciproc avantajoase în domeniul transportului gazelor naturale″, a anunțat CIS Gaz.

VIDEO Armata israeliană anunță că a făcut o incursiune terestră „relativ amplă” în Gaza, în cursul nopții CITEȘTE ȘI VIDEO Armata israeliană anunță că a făcut o incursiune terestră „relativ amplă” în Gaza, în cursul nopții

Town Gas operează rețeaua de distribuție a gazelor din cartierul New Cairo al capitalei egiptene, precum și pe cea din orașul Alexandria.

Oficialii CIS Gaz, care au fost recent în Egipt, cu sprijinul Ambasadei României la Cairo, au purtat discuții și cu operatorul sistemului național de transport al gazelor al țării arabe, EGAS.

FOTO Românii de la CIS Gaz au semnat un acord cu cel mai mare distribuitor de gaze naturale din Egipt

FOTO Renault a dezvăluit Kardian și conceptul Niagara, înlocuitorul lui Oroch, echipat cu sistemul 4WD pe care îl va primi și Duster 3 CITEȘTE ȘI FOTO Renault a dezvăluit Kardian și conceptul Niagara, înlocuitorul lui Oroch, echipat cu sistemul 4WD pe care îl va primi și Duster 3

În cadrul acestora, au fost analizate variante de finalizare a proiectului Hayah Karima, derulat de către guvernul egiptean, în cadrul căruia CIS Gaz este furnizor de echipamente fabricate în România de 1 an și jumătate, respectiv din mai 2022. Hayah Karima este un proiect național al statului egiptean de combatere a sărăciei din mediul rural, a cărui componentă de infrastructură energetică prevede racordarea la rețele de gaze a peste 1.400 de sate.

Egiptul derulează de mai demult demersuri de extindere a branșării la gaze a gospodăriilor populației, inclusiv cu finanțare internațională.

FOTO Un grup chinez pregătește o investiție imobiliară majoră, prin care poate intra în topul celor mai mari proprietari de depozite din România CITEȘTE ȘI FOTO Un grup chinez pregătește o investiție imobiliară majoră, prin care poate intra în topul celor mai mari proprietari de depozite din România

″Strategia noastră pe termen lung are ca pilon central extinderea prezenței pe piețe externe, acolo unde expertiza noastră poate face diferența. Egiptul a devenit din ce în ce mai mult un centru regional de gaze și există o nevoie în creștere de a dezvolta proiecte noi de infrastructură de energie. Pe noi ne bucură faptul că putem dezvolta astfel de proiecte și mai ales că putem exporta nu doar know-how-ul local, dar și produse fabricate în România″, a declarat proprietarul și CEO-ul CIS Gaz, Sebastian Călugăr.

CIS Gaz, înființată în 1990, a terminat anul trecut cu profit net de peste 16 milioane lei, la o cifră de afaceri de circa 350 milioane lei, și cu un efectiv mediu de peste 100 de angajați, potrivit datelor raportate Ministerului Finanțelor Publice (MFP). Compania este unul dintre cei mai importanți jucători din industria de petrol și gaze naturale din România, fiind specializată în execuția instalațiilor tehnologice de suprafață, a conductelor de colectare a gazelor naturale, a conductelor de transport gaze naturale și a stațiilor de comprimare aferente acestora, precum și a racordurilor și a stațiilor de reglare-măsurare a gazelor naturale.

viewscnt
Afla mai multe despre
cis gaz
cis gaz egipt
egipt gaze naturale